Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz

Ağaçların ‘ah’ı tutar bunları. Çarşamba gecesi Ankara’da da ağaç katliamı yapıldı. Bunlar teknolojiden faydalanmıyor, onunla oynuyorlar. Vaktiyle teknolojiden uzak kalmış olmanın sendromu herhalde. Çarşamba gecesi Ankara Yenimahalle’de Yunus Emre Parkı’na teleferik yapacağım diye Ankara Büyükşehir Belediyesi yarım asırlık 40 çam ağacını kesti. Yenimahalleliler durumu gözyaşlarıyla izlediler. Bağırdılar çağırdılar ama iş işten geçmişti. Çünkü ağaçlar herkes uyurken gece yarısından sonra kesiliyordu. Bu ağaçların ahı anaların ahına ek olarak bunları tutacak.
İşe bakın ki laikler daha Müslüman’ca davranıyorlar. Üniversiteli bir çocuk ağlamaklı bir şekilde şöyle diyordu: Ağaçlar, otlar ramazanda Allah’a secde edermiş. Bunlar ağaç kesiyorlar. Gelin de Atatürk’ün bir ağaç(çınar) için bir köşkü kaydırdığı olayını hatırlamayın. Atatürk, dünya çevrecileri tarafından en büyük çevreci olarak kabul ediliyor. Ya siz?..

 

Nuh’un Gemisi’ni mi arıyor?

 

MHP milletvekilleri, Amerikan elçisi Ricciardone’nin Ağrı’da ne işi var diye soru önergesi vermişler. Ben de epeydir bu konuda yazmak istiyordum. Ağrı’da Nuh’un Gemisi’ni mi arıyor bu zat. Eskiden Alman yeşil bir kadın parlamenter Claudia Roth, Türkiye’ye geldi mi doğrudan Diyarbakır’a giderdi. Divan Oteli’nde gaz bombalarını yedikten sonra gelmez oldu. Ricciardone’nin de böyle bir biber gazı içinde kalmasına ihtiyaç var herhalde.

 

Maddi ve manevi...

 

Tayyip Bey İsrailliye Davos’ta ‘one minute’lu gösterisinde konuşmasını  “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diye bağlamıştı.
Şimdi Hatay’da şehit olan Abdullah’ın babası da aynı şeyi söylüyor. Çocuklarımızı öldürmeyin, öldürmeyi siz bilirsiniz diyor. Gerçekten de Gezi eyleminde ölenlerin, gözü çıkanların, ve komada olanların hesabı sorulamıyor. Gerçekten de madden ve manen öldürüyorlar.
Sade memleketin çocuklarını değil otunu, ağacını, kedisini, kuşunu da öldürüyorlar. Biliyor musunuz Gezi Parkı’nda kuşlar ve kediler de ölmüş. Memleketin servetini de öldürmeleri ayrı... Atatürk’ün hatta Osmanlı’nın mirasını sata sata bitiremediler, hayır bitirdiler. Maliye Bakanı borçları vergi ve zamlarla karışılıyoruz demiş.

 

Ben Baas Partisi sözcülerine inanıyorum

 

Ulusal Kanal’da Suriyeli iki siyasetçi PYD konusunda konuşma yaptılar. En son konuşan hanımın PYD hakkında şöyle söylediğini hatırlıyorum,  “Onlar halk milisleridir, topraklarını korumak için savaşıyorlar ve Suriyeli Kürtler olmakla iftihar ediyorlar.”  Hatta bizimkilere de böyle hissetmelerini tavsiye etti. Şimdi Amerika yeniden Esad devrilmeli demeye başladığına göre öyle zannediyorum ki Suriye’nin güneyinde kafa kesen, ciğer yiyen teröristler zor durumda. Hatta iki konuşmacı da Türk gazetelerindeki yorumların, Türkiye’deki Kürtleri özerkliğe teşvik etmek için yanlış bilgilendirdiklerini söylediler. Bunlara yorumcular pek dikkat etmiyorlar. En az onlar kadar bu demeçlere de yer vermelerini isterdim. Hiç olmazsa gerçeği çok yönlü öğreniriz.

Yazarın Diğer Yazıları