Skibbe'nin riski

2000 yılında kaldırdıkları UEFA Kupası ile Türk futbol tarihine altın bir sayfa yazan Galatasaray’ın Avrupa’da farklı oynadığı su götürmez gerçek...
Zira bu sezon başında Şampiyonlar Ligi’ne veda eden, Türkiye Kupası’nda devre dışı kalan ve Süper Lig’in son haftalarında arka arkaya puanlar kaybeden ayrıca kötü futbolu ile eleştirilen Sarı Kırmızılılar’ın Fransa’da böyle bir performans ortaya koyacağını Galatasaraylılar bile düşünmüyordu.
Üstelik bu maçın kendisi için son şans olduğu dillendirilen Galatasaray’ın genç teknik direktörü Michael Skibbe’nin bu kadar riskli bir kadro ile çıkacağını ise kimse tahmin etmiyordu.
Sarı Kırmızılılar’ın Süper Lig’de 1-0 mağlup olduğu Antalyaspor maçında sahanın en kötülerinden olan Sabri ve Volkan’ı 11 dışında bırakan, 3’lü defans ve kalabalık orta saha ile maça başlayan Skibbe’yi çılgınlıkla suçlayan da olabilirdi. Ancak bu iki oyuncunun yokluğu bence büyük kayıp değildi.
Zira Galatasaray’ın son haftalarda bu bölgeleri yol geçen hanı gibiydi. Sarı Kırmızılar ve Skibbe için hayati önem taşıyan dün geceki maçta futbolcular, aslanlar gibi mücadelede etti. İlk yarıda rakibin özellikle Gourcuff ve Wendel ile yaptıkları tehlikeli atakları geçiştiren Galatasaray oyunda dengeyi kurdu. Bu yarıda Kewell’in kaleciden kornere giden şutu ise tam bir şanssızlıktı.
Cim Bom, ikinci yarıya sarı kartlı Baros’un yerine Nonda’yı alarak başladı. Bordeaux ilk yarı olduğu gibi ikinci yarıya da yine baskılı başladı; ancak Sarı Kırmızılılar rakibin ataklarını akıllıca önledi ve daha sonra oyuna ortak oldu. Galatasaray dün gece akıllı bir oyun, inanılmaz bir mücadele ile istediği sonucu aldı. İkinci maç için avantaj yakaladı.
Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe’nin mabedi olarak anılan Sükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki final için avantajlı bir adımı daha Bordeaux’da attı. Geriye bir hafta sonra Ali Sami Yen Stadı’nda turu getirecek skoru almak kaldı.

Yazarın Diğer Yazıları