Skoru hakem belirledi

Dev maç öncesinde her iki takımın oynadığı son maçlara bakınca Fenerbahçe'nin  galibiyete daha yakın olduğu düşüncesi daha çok ağırlık kazanıyordu. Ancak büyük maçlar öncesinde bu takım kazanır demek oldukça güçtü..
Beşiktaş da bu düşünceyi doğrular nitelikte maça iyi başladı. Üstelik daha maçın başında attığı gol bir anda düşünceleri ve ibreyi Kartal tarafına çevirdi. Golden sonra Fenerbahçe'nin baskısının fazlalaşacağı gayet normaldi. Ancak Beşiktaş yediği gole kadar işi iyi idare etti. Hatta Bobo ileride tek başına oynamasına rağmen zaman zaman pozisyonlarda yakaladı. Fenerbahçe'nin işi  kale yakınında yakalayacağı faul pozisyonları ile kornerlere kalmıştı. Nitekim beraberlik golü de kazanılan korner sonrasında geldi.
Beşiktaş'ın orta sahası golden sonra çok açık verdi. Özellikle Beşiktaş'ın en güvenilir adamı olan Cisse ile Koray inanılmaz kötü oynamaya başladı. Beşiktaş'ın bu sezon ki en faydalı adamı Serdar Özkan'da abilerini uydu. Kartal'ın ikinci gol ayağı Burak, Bobo'ya yardım etmediği gibi yaptığı pas hataları ile sanki rakipten oynuyordu.
İkinci yarıda Sağlam'ın bazı değişiklikleri yapması gerekirdi ama yapmadı ve  Beşiktaş'ın orta alandaki aksaklıkları devam etti. Cisse, Koray ve Serkan Özkan'da hiç bir iyileşme olmadı. Beşiktaş bir puana razı oynar gibiydi. Ancak maçın başından itibaren kötü oynayan kaleci Hakan'ın ikramı ile hakemin kararları Fenerbahçe'ye üç puan getirdi. Son dakikalarda  Bobo'nun kaçırdığı beraberlik golü dakikası maçın kırılma noktasıydı.
Dün gece Fenerbahçe maçı kazandı. Ancak bu galibiyette rakibin özellikle kaleci Hakan'ın kötü oyunu ile hakemin yanlış kararlarının etkisi büyüktü. Hele takdir hakkını daha çok Fenerbahçe'den yana kullanan Arzuman, uzatma dakikasında iptal ettiği gol ile de Kartal'ın hem puanını hemde umudunu çaldı.

Yazarın Diğer Yazıları