Sol Bamba kimdir? Bamba'ya ne oldu? Kaç yaşında ve hangi takımda oynuyor?

Sol Bamba kimdir? Bamba'ya ne oldu? Kaç yaşında ve hangi takımda oynuyor?
Cardiff City Kulübü, 2016'dan bu yana takımda görev yapan 35 yaşındaki Bamba'ya lenf kanseri türü olan Hodgkin dışı lenfoma teşhisi konulduğunu duyurdu. Peki Sol Bamba kimdir? Hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Eski Trabzonsporlu Sol Bamba'ya lenf kanseri teşhisi konuldu. Bu durumun üzerine Bamba'nın kariyeri merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

SOL BAMBA KİMDİR?

Souleymane Bamba, 13 Ocak 1985; Ivry-sur-Seine, Fransa doğumlu Fildişi Sahilli millî futbolcudur.

PARIS SAINT GERMAIN

Futbol kariyerine henüz 14 yaşında Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain FC'de başlayan Sol Bamba, gösterdiği başarılı performansla dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodžić tarafından 2004 yılında A Takım'a alındı. A Takım'da sadece 2 maçta forma şansı bulan Bamba, Vahid Halilhodžić ile kavga edince Dunfermline Athletic FC takımına transfer oldu.

DUNFERMLINE ATHLETIC

Bamba kadro dışı kalmasının ardından 2006 yılında İskoçya ligi ekiplerinden Dunfermline Athletic FC takımıyla anlaştı. Fizik gücü ve yerinde müdahaleleriyle teknik direktör Jim Leishman'ın beğenisini toplayan Bamba, Dunfermline takımıyla 2007-2008 sezonu sonuna kadar sözleşme imzaladı. İlk başlarda fazla şans bulamayan Fildişili oyuncu, takımının İspanya ekiplerinden Osasuna ile yaptığı hazırlık maçında şans buldu ve yaptığı kritik müdahalelerle hocası Jim Leishman'ın tekrar beğenisini kazandı. 2006-2007 sezonunda lig ve kupa finalinde gösterdiği başarılı performans nedeniyle 1 yıl sözleşmesi uzatılan Souleymane Bamba, Temmuz 2008'de İngiltere'nin Watford takımı tarafından deneme maçına çağrıldı. Watford takımının Boreham Wood ile oynadığı ve 3-1 galip geldiği maçta oynayan Stoper oyuncusu üstün bir performans gösterdi ve Watford kulübü ile Dunfermline her konuda anlaştı. Watford Kısa bir ara sonra bilinmeyen sebeplerden dolayı Bamba'nın transferinden vazgeçti. Bundan haftalar sonra Bamba, £50,000 bonservis ücretiyle İskoç ligi takımlarından Hibernian'a transfer oldu.

HIBERNIAN

İskoçya'nın Hibernian takımıyla 3 yıllık sözleşme imzalayan Bamba, ilk maçına Dundee United karşısında çıktı. Bu maçta Ofansif olarak da katkıda bulunan Bamba, Mixu Paatelainen tarafından Ön libero mevkiine çekildi. Aralık 2008'de Celtic maçına Ön libero başlayan Bamba, Dundee United'ın 2-0'lık galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. Teknik direktör Mixu Paatelainen Celtic maçında Ön libero mevkiinde başarılı performans gösteren Bamba hakkında; Ondan daha da iyisini bekliyorum çok daha başarılı olacak açıklamalarında bulunuştur. Ve bu mevkide de gösterdiği başarılı performansla Bamba İskoç basını tarafından popülerleştirilmiştir. 2009'da teknik direktörlüğe John Hughes'un getirilmesinin ve stoper mevkiinde görev yapan Rob Jones'un takımdan ayrılmasının ardından eski mevkii Stoper'e geçti. İlk profesyonel golünü Falkirk takımına 22 Ağustos'ta 3-1 galip gelinen maçta atan Fildişi'li 27 Mart tarihinde Edinburgh Evening News gazetesi tarafından manşette yer aldı ve Performansının diğer kulüplerin dikkatini çektiği belirtildi. Haberde Fulham ve Rennes'in scoutlarının Bamba'yı izlediği yazıldı. Gösterdiği performans ile Fildişi millî takımına çağrılan Sol Bamba, takıma geri döndüğünde John Hughes ile yaşadığı problem yüzünden kadro dışı bırakıldı. Kadro'nun derinliği olmaması nedeniyle NK Maribor ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçına çağılan Bamba bu maçta oynadı fakat takımı 3-2 mağlup oldu ve elendi.

TRABZONSPOR

2012 Haziran ayında Bamba Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ile sözleşme imzaladı. Trabzonspor, Leicester City ödeyeceği bonservis bedelini 750.000 Euro olarak açıkladı.

26 Ağustos 2012 tarihinde Elazığspor'a karşı ilk lig maçına Trabzonspor forması altında çıktı. Maçta 90 dakika forma giyerken maç 2-0 galibiyet ile sonuçlandı. 2012-13 sezonunda 17 lig ve 2 UEFA Avrupa Ligi maçında Mustafa Yumlu ile savunmanın göbeğinde görev yapan Bamba, 2013-14 sezonunda ise Mustafa Reşit Akçay daha sonra ise Hami Mandıralı yönetiminde 9 lig, 1 Türkiye Kupası ve 5 UEFA Avrupa Ligi maçında forma giydi. 2014-15 sezonunda ise Halilhodzic'in gelmesinin ardından ve Belkalem, Carl Medjani gibi isimlerin transfer edilmesinin ardından kadro dışı kalan Bamba'nın sözleşmesi 18 Ağustos 2014 tarihinde 250.000.-EUR fesih bedeli ile feshedildi.