Sonuna kadar!

Beşiktaş’ı, hocası Mustafa Denizli’nin ısrarla işaret ettiği 26.haftayı üç puanla geçtikten sonra artık şampiyonluk havasına girdiğini görmüş ve Kocaelispor’u da yeneceğini düşünmüştük..Belki de büyük takımların belalısı olan Körfez ekibinin geçen hafta Ankaragücü’ne farklı yenilgisi bizi böyle bir düşünceye itmişti.. Ve Beşiktaş oyuna öyle hızlı başladı ki, biz de hemen öngörülerimizin doğru çıkacağına inandık..
Ancak öyle olmadı. Kocaelispor rakibinin ilk atağını kestikten sonra geliştirdiği hücumda golü bulunca aklımız fikrimiz karıştı.. Hele o dört siyah beyazlı futbolcunun arasından topu Rüstünün bakışları arasından ağlara gönderen Agbetu’nun golünü gördükten sonra allak bullak olduk..Ayni şekilde Beşiktaş’da ne olduğunu anlamadı. Siyah beyazlılar bu şok golden sonra maçı rakip sahaya yıktı. Ama ne yazık ki 45 dakika içinde hiç gol posizyonu bulamadı. Siyah beyazlıların bütün atakları Sadigov’ta son buluyordu. Bobo etkisiz, Tello yorgun, Yusuf çaresizdi. Hele Erkan’ın futbolu soyadının aksine çok fakirdi. Mustafa hocanın ilk yarıdaki kadro tercihleri de hiçde doğru değildi.
Zaten Mustafa hoca ikinci yarıda yaptığı iki değişiklikle hata yaptığını çabuk farketti. Bu dakikadan sonra Beşiktaş, rakip kale önünde daha çok gözüktü, üstelik bu defa siyah beyazlı ataklar kalecide son buluyordu. İşte bu atakların birinde kazanılan penaltı, Beşiktaş’ı bir anda havaya soktu. Holosko ve daha sonra Delgado’nun da oyuna girmesiyle Kartal daha etkili olmaya başladı.Ve maçın son dakikalarına girilirken arka arkaya gelen goller maçı kopardı.
Beşiktaş dün gece ilk yarısında ecel terleri döktüğü maçı, hocasının ikinci yarıda hatasından dönerek yaptığı değişiklikler ile kazanmayı başardı. Siyah Beyazlılar bu zor galibiyetle maçın ilk yarısında ara verdiği şampiyonluk şarkılarına, maçın sonunda tekrar söylemeye başladı..

Yazarın Diğer Yazıları