Sosyal bir olay yaşadık(!)

Sayın okurlarım, içinde bulunduğumuz haziran ayı başlarında yurdumuzda, çocuk, yaşlı, yavrularla ilgili, iki yönlü sosyal bir kültür olayı yaşadık. Biri Uluslararasında, diğeri de Türk’ler arasında oldu.
Birisi 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, diğeri de 15. Türk Dünyası Çocuk Şöleni idi.
Birincisinin armasında, bütün dünyanın katılımı ile ana spor dallarında dört yılda bir tertiplenen, Olimpiyat Oyunları’nın meş’alesi vardır.
İkincisinin armasında da, büyük kurtarıcımız M. Kemal Atatürk’ümüzün resmi ile “Türk Birliği’ne inanıyorum ve Onu görüyorum” diyen imzalı ifadeleri vardır.
Birincisi onbeş gün süreli, turistik şehirle-rimizin büyük gösteri merkezlerinde, dünyanın 115 ülkesinden değişik soylara mensup çocukların iştirakleriyle Türkçe şiir ve şarkı söylenerek tertiplendi.
İkincisi bir hafta süreli, Türk Devlet ve Topluluklarına mensup okullarda eğitim gören Türk çocukları tarafından tertiplendi. Kadıköy’deki Şölen Yürüyüşü ve İskele Meydanındaki milli oyun gösterileri, A. Sami Yen Stadyumunda Türk Dünyası Çocuk Şöleni ve Cemil Reşit Rey konser salonunda da ses yarışması yapıldı. TRT tarafından bütünü ile yayınlandı. Yeniçağ Gazetemiz tarafından da bir hafta süreli renkli tam sayfada sunuldu.
Özetlersek, 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları onbeş gün boyunca 115 ülkenin çocuklarının iştiraki ile Türkçe-Der isimli kuruluş tarafından tertiplendi. Kuruluşun başkanı Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Sağlam beydir.
15. Türk Dünyası Çocuk Şöleni de bir hafta boyunca 40’a yakın Türk ülkelerinin ve toplumlarının çocuklarının iştirakleriyle Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından tertiplendi.
Dünyanın değişik ülkelerinden gelen yabancı uyruklu çocukların gösterilerine Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, TBMM Başkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve beş Devlet Bakanı ile altı Bakan, Valiler ve Belediye Başkanları alaka gösterip iştirak ettikleri halde, Türk yurtlarından gelen yavrularımızın üç ayrı gündeki gösterilerine, hiçbir siyasi yöneticimizin yolu düşmedi. Yalnız A. Sami Yen Stadyumunda otuz-kırk bin öğrenci ve velinin seyrettiği “Türk Dünyası Çocuk Şöleni”ni yalnız İstanbul Valisi Muammer Güler teşrif etti. Ben bu konuda daha çok, bir gün televizyon izlerken Amerikalı bir zenci çocuğun yarım yamalak okumaya çalıştığı Türkçe şarkıyı dinlerken ağladığını gördüğüm Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı, o günlere yakın 4 Haziran Perşembe günü Cemal Reşit Rey konser salonunda tertiplenen, Türk Dünyasına mensup çocukların Ses Yarışmaları’nda, görmeyi arzulamıştım!...
Sayın okurlarım, aslında ifade ettiğim bu son arzumda samimi olmadığımı sizler de biliyorsunuzdur... Haklısınız... Çünkü; Türk Milliyetçilerinin dünya görüşlerini siyasi platformumuzda temsil etmesi amacı ile rahmetli Alpaslan Türkeş tarafından kurulan MHP’nin, bugünkü Genel Merkez teşkilatından ve İstanbul İl ve İlçe temsilcilerinden hiçbir yetkilinin uğramadığı, Türk aleminin en genç kuşaklarının iştirakleriyle tertiplenen, Türk Dünyası Çocuk Şölenlerinde her türlü görüş ve düşünceleri bizden ayrı görüşe sahip, AKP’lilerin ne işi vardır? Haklısınız... Özür dilerim.
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları