Stres yaptılar!

Mustafa Denizli’nin gelmesinden sonra bir türlü istikrarlı sonuçlar alamayan Beşiktaş, futbolcularının ve teknik direktörünün inanılmaz stresli olduğu gözlenen karşılaşmada üç puanı alırken oldukça terledi..

Zira Mustafa Denizli’yi futbolseverler ilk kez bu kadar stresli gördü. Zira Denizli’nin kaçan posizyonlara verdiği tepkiye tribünler ilk kez tanık oluyordu..

Peki Denizli neden bu kadar sinirliydi..Çünkü Beşiktaş, Denizli ile bir iyi, bir kötüydü. Bir türlü istikrarı yakalıyamıyordu..

Özellikle son ki maçta alınan yenilgi bütün camiayı çok üzmüştü.
İşte bu inişli çıkışlı grafiğin yanında Beşiktaş bu hafta birde Sivok ve İbrahim Üzülmez’in cezası, Serdar Kurtuluş ve Tello’nun sakatlığıyla maça eksik hazırlanmıştı. Denizli, sezon başından itibaren gönderileceklerin listesinde yeralan Ali Tandoğan’a ilk onbirde yer vererek çaresizliğini ortaya koyuyordu. Ancak bu zor durumda bile Bobo ve Uğur gibi iki iyi futbolcusunu yanında oturtması ne kadar doğruydu.

Beşiktaş bütün bu olumsuzluklara rağmen maça iyi başladı. Özellikle ilk yarıda yakaladıkları posizyonlar ile maçı mutlaka kazanmak istediklerini ortaya koydular. Beşiktaş ilk yarıda yakaladığı sayısız posizyondan ancak birinden yararlandı. Holosko’nun attığı bu gol de zaten maçın skoru oldu. Ancak bu yarıda Holosko ve Nobre ile birçok müsait posizyonu değerlendiremediler. Ankara ekibi topla daha çok buluşmasanı rağmen kale önlerinde etkili değildi.

İkinci yarıda sahada her iki takımın karşılıklı  mücadelesi vardı. Ankaragücü maçın hiçbir bölümünde rakibine boyun eğmedi. Her iki takım bu yarıda karşılıklı ataklarla birbirlerini zorladı. Denizli Bobo, Uğur ve Seriç’i alarak ekibini daha dirençli tutmayı düşündü. Ankaragücünün bir topu direkten dönerken, stresi bol karşılaşmadan Beşiktaş üç puanla ayrıldı.

Son iki haftada yaşadığı iki yenilgiden sonra alınacak kötü bir sonuçla büyük depremlerin olacağının ip uçlarını veren Mustafa Denizli’nin sinirli hali maç sonunda biraz olsun dağıldı. Beşiktaş bu zor maçı kazanarak derbi maçı öncesinde biraz olsun moral kazandı.

Yazarın Diğer Yazıları