Süleyman Soylu kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Süleyman Soylu kimdir? Kaç yaşında? Nereli?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede revizyona gideceğini söylemesi üzerine gözler Bakanlıklara çevrildi. İç İşleri Bakanlığının da değişeceği iddia ediliyor. Vatandaşlar Süleyman Soylu kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Araştırmaya başladı. İşte detaylar.

Süleyman Soylu 21 Kasım 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Trabzon’un Of ilçesinin Çamlı köyündedir. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde tamamladı. Plevne Lisesinde sonrasında Karadeniz Teknik Üniversitesinde sürdürdüğü eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.

Siyasi kariyerine ilk olarak 1987 yılında Doğru Yol Partisinin Gençlik Kolları''nda başladı.

1987-1990 yılları arasında Doğru Yol Partisi İstanbul İl Teşkilatının Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini üstlendi. 1995 yılında Doğru Yol Partisi Gaziosmanpaşa ilçe örgütünün yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Kısa bir süre sonra 17 Temmuz 1995''te bahsi geçen ilçe teşkilatının başına getirilen Soylu, 25 yaşında Türkiye''nin en genç ilçe başkanı unvanını aldı.

Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın davetiyle 5 Eylül 2012''de Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi''nde düzenlenen genişletilmiş grup toplantısındaki törenle resmî olarak Adalet ve Kalkınma Partisine katıldı.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon milletvekili seçildi.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon 1. sıra adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. 24 Kasım 2015''te Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. Türkiye Hükûmetinde Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine atanan Soylu, Ahmet Davutoğlu''nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine devam etti.

Soylu, 31 Ağustos 2016''da istifa eden Efkan Ala''nın yerine Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı görevine atandı.

52 Yaşında olan Soylu Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı görevine devam etmektedir.

Süleyman Soylu evli ve iki çocuk babasıdır.

İlgili Haberler