Süleyman Soylu uyuşturucu affına neden sessiz kaldı?

Süleyman Soylu uyuşturucu affına neden sessiz kaldı?
Daha önceki konuşmalarında uyuşturucu satıcılarıyla ilgili polisleri uyararak "Gördüğünüz yerde bacaklarını kırın" talimatı veren İçişleri Süleyman Soylu, uyuşturucu affına sessiz kaldı.

Süha Çardaklı / YENİÇAĞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği ve Meclis'e sunulan uyuşturucu, dolandırıcılık, kaçakçılık, gasp ve yaralama suçlarını da kapsayan af teklifiyle ilgili sessizliğini koruyor.

Soylu, 3 Ocak'ta MEB Şura Salonu’nda düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı'nda uyuşturucu ticaretiyle ilgili çok sert ifadeler kullanmıştı. 

Polislere çağrıda bulunan Soylu, "Bir uyuşturucu satıcısını gördüğünüz zaman o uyuşturucu satıcısının ayağını kıracaksınız. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak bir kişiye gereğini yerine getirmek polisin görevidir. Gereğini yapan suçunu bana atsın" şeklinde konuşmuştu. 

Aynı toplantıda "Çok net söylüyoruz. Bu 2018 yılında bunların kafasına çökeceğiz ve milletimizi bu illetten kurtaracağız" ifadelerini de kullanan Süleyman Soylu'nun, MHP'nin torbacıları da kapsayan af tasarısına sessiz kalması dikkat çekti.

İlgili Haberler