Suriye’ye girip de ne yapacaksınız?..

Rusya ve ABD, Esad’ı da dahil ederek bir konferans düzenlemekte mutabık kalmışlardı. Bu, Suriye ve Türkiye arasındaki gerginliği giderecek ve ayrıca Suriye’ye nefes aldıracak bir girişimdi.
İkinci Reyhanlı patlamasının olduğu dakikadan başlayarak yandaş koro  “Esed Esed, Muhaberat Muhaberat”  diye bağrışmaya başladı. 1. Reyhanlı olayı bir hafta önceki ayaklanmaydı.

 


***

 


Bunlar iktidar olduklarında “stratejik derinlik” leriyle çok yüksek dış politikalar üreteceklerini  iddia ediyorlardı. Oysa Kıbrıs meselesinden başlayarak Kuzey Afrika’daki ülkelerin emperyalistler tarafından yağma edilmesini düzenleyen emperyal oyunlara bulaştılar. Ermenistan’la vaziyeti düzelteceklerdi, oraya maç seyretmeye bile gittiler. Durum daha kötü oldu. Suriye ile ortak bakanlar kurulu düzenleyeceklerdi, kanlı bıçaklı oldular. Güney Afrikalı lider Lula ile kardeş kardeş İran sarayında dondurma yiyerek nükleer tartışmalar yaptılar. Sonra İran’la da papaz oldular. Irak’taki faciayı uzaktan seyredip Amerikan askerlerine dua ettiler.

 


***

 


Reyhanlı’da 50’ye yakın ölü var. Suriye’den Türkiye’ye giriş için 2 kapı varmış. İkisi de bomba yüklü bir arabanın girmesine elverişli değil.
Sadece Türk halkını değil, bütün dünyayı aptal yerine koyarak 2 gün evvel, Suriye’de bomba yüklü 2 aracın hazırlandığı haberini Sabah gazetesinde yayınladılar.

 


***

 


Reyhanlı halkı neler anlatıyor. Esad’a karşı kullanmak için sınırlarımızı delik deşik edip muhalif adı altında terörist soktular. Bunlar Reyhanlı’da okul açmışlar, hastane açmışlar, apartman kiralamışlar. O apartman ve evlerde bomba yapıldığını herkes biliyor. Başbakan,  “Amerika, Suriye’ye karadan girerse destekleriz” diye Amerikan gazetesine beyanat veriyor. Sonra bu lafı değiştirmişler. Irak’a karadan giren ABD’nin Iraklı Müslümanlara neler ettiğini bunlar bilmiyor mu? Ne biçim Müslüman bunlar?!
Reyhanlı’da El Kaide, MOSSAD, USRA ve daha bilmem ne örgütlerinin cirit attığını da bilmiyorlar mı? Silahlı adamlar sokaklarda dolaşıyorlarmış. Biliyorsunuz ilk günlerde alışveriş ve yemek masraflarını, sırıtarak  “Tayyip’ten alın biz onun misafiriyiz”  laflarıyla karşılarlardı. Şimdi bol para kazanmaya başladılar herhalde. Hastanelerimiz bu yaralı teröristlerle dolu ve hatta yeni yaralılara yer bile bulunmayacak.
Yani biz; Libya’ya saldıran Fransızlar, Irak’a saldıran ABD ve koalisyon, Afganistan’a saldıran ABD ve Mısır’ın işlerine burnunu sokan canavar Batılılar gibi canavarlaştık. Onlar gibi olmaya çalışıyoruz ama olamıyoruz. Çünkü onlar ne de olsa eski katiller, eski canavarlar.

 


***

 


Ölü sayısının 70-80 kişi olduğunu CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl söyledi. Halkın Suriyelilere saldırmasından korkan güvenlik kuvvetleri Suriyelileri korurken, yıkıntıdan zarar gören Reyhanlılara hiçbir devlet yardımı gelmemiş.

Yazarın Diğer Yazıları