T.C. etrafında oluşan kepazelik

Çaktırmadan T.C.’leri bir Doğu’dan bir Batı’dan kaldırmaya çalıştınız. Arif Nihat’ın onca sevdiği bayrağın ay yıldızını, binaların alınlarından kopardınız. Akif’in milleti ne yaptı? Sizin küçümsediğiniz ve çapulcu dediğiniz bayrakları ellerine alıp, o binaların karşısında durarak teyakkuza geçti. Denediniz olmadı. Valilerden biri TGB’lilere telefon etmiş: “Eylem yapmayın, sipariş verdik yeni levha geliyor!”  demiş. İşin rezalet safhası şu ki  “Benim haberim yoktu ama arkasında durmalılardı”  diye  “yiğitliğe leke sürmemeye çalışmışsın.”
Tıpkı Sultanahmet Camii’nin görünüşünü bozan gökdelenlerin yapılışından haberinin olmadığını söylediğin gibi. Ve üstelik “Tıraş etmelerini söyledim, 5 senedir etmiyorlar, ben de küstüm, onlarla konuşmuyorum” demişsin. Köşe yazarları bu  “tıraş”  işiyle dalga geçiyor,  “küsme” işiyle de... Bu işi senin partinin belediyeleri yapıyor, uçan kuştan haberi olan sen, nasıl oluyor da habersiz oluyorsun?
Barzani’den ve Apo’dan başka hiçbir şeyden haberin yok! Hatta onlardan da haberin yok!..
İyi şeyler değil bunlar!..

 

Kızkardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü

 

Bir zamanlar Mehmet Akif’i de bu mısraların yazarı Arif Nihat Asya’yı da çok severlerdi. Mehmet Akif de ne demişti:
 “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak,
Sönmeden yurdumun üstünde tüten, en son ocak!”
Yurdumun üstünde en son ocaklar, o kadar vahşete, kine, askere yapılan zulme ve şehide rağmen sönmedi. Siz, ne diyorsunuz?
“O benim milletimin yıldızıdır parlayacak,
O benimdir o benim, milletimindir ancak!”
Siz, Apo’ya İstiklal Marşı metnini yollayın ve deyin ki  “Sen kim oluyorsun da CHP’ye talimat veriyorsun, CHP’yi bu sürece katılmazsa biteceği safsatasıyla tehdit ediyorsun.”  O benim milletimindir ancak mısraı, hikmet-i ilahi bugünlerde tezahür ediyor. Senin çapulcu dediğin millet, ellerinde Akif’in bayraklarıyla, 63’lere büyük dersler veriyor. Sen Diyarbakır’ı yıldız yapmaya çalışıyorsun, o,  “O benim milletimin yıldızıdır”  diyerek etnik milliyetçiliği çöpe atıyor. Milletin yıldızı olmak... Bunun manasını sizler, hepiniz, yeniden düşünmelisiniz.
Not: Bu yazı İzmir bayrak mitingi
öncesinde yazılmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları