"Talimat"

İzmir Karşıyaka Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu'nun yerinde ben olsaydım...

***

Derse girmeden önce "Andımız"ı okumak isteyen öğrencilerimi "talimat mı aldın" diye azarlamak yerine;

"Türküm" demek için "talimat"a muhtaç olmayan,

"Doğruyum" demek için "talimat"a muhtaç olmayan,

"Çalışkanım" demek için "talimat"a muhtaç olmayan,

"Küçüklerini korumak" için, "büyüklerini saymak" için, "yurdunu, milletini özünden çok sevmek" için talimat beklemeyen, bunu görev bilen,

"Yükselmeyi, ileri gitmeyi" hedefleyen,

Bunun için herhangi bir "talimat" almamış olsa bile "Büyük Atatürk'ün açtığı yolda yürümeye" söz veren,

Bunun için herhangi bir "talimat" almamış olsa bile "Varlığını Türk varlığına armağan etmeye" hazır nesillerin yetişmesinden -öğretmenleri olarak- pay çıkarır "gurur" duyardım kendimle!

***

Hazır olayla ilgili bir inceleme de başlatıldı madem, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan milyonlarca veli adına talebimdir;

"Yeni nesli, millî-manevi donanımları tam birer abide şahsiyete dönüştürecek bu "şuur"dan yoksun kılmak üzere talimat mı aldınız ki engellediniz; çocukların vatana-millete hayırlı evlatlar olarak yetişmek üzere ettikleri yemini?" diye sorulsun kendisine.

*****

Gen

------

TBMM Başkanı İsmail Kahraman "millî menfaatlerde bir araya geliş" için "milletimizin DNA'sında var" demiş.

"Millet"in bir "genetik talimat" barındırdığını kabul ettiğine göre, Türklüğün bin yıllar öncesinden kalıtımı olarak Cumhuriyet'e taşınan -mesela bağımsızlığın karakteri olması gibi- bir takım başka özelliklerini de kabul eder ve başta "kadın"a dönük hakaretamiz konumlandırmalar olmak üzere "DNA"mızda zinhar olmayan hal ve gidişe "dur" der herhalde!

*****

Kim bu Dingo?

-----

İzmir'deki malum "densiz", "eğitim yuvası" diye bildiğimiz bir devlet okulunu "Dingo'nun ahırı"yla özdeşleştirdi ya...

Eh sosyal medya ahalisinin de vazifesi bir yerde, en "orantısız zeka"lı geri dönüş o mecrada verilmeli;

Söz oyunu yapıp lafı yedireceğim diye "Dingo'nun ahırı"na takla attırıp, söylemi "Dingo"laştırmak için gayret eden edene...

Bütün bu geri dönüşlerde atıf yapılan Dingo bir "köpek cinsi" ise "muhatabı" bilir. Ve fakat deyimdeki Dingo üzerinden ise bunca eğlence;

1800'lerde İstanbul'da yaşayan yaşlı ahır sahibi kendisi...

Bugüne kadar merak etmeyen varsa bu vesileyle buyurun size Dingo'nun hikayesi:

"İstanbul'un ilk atlı tramvaylarında, Şişhane yokuşunu çıkması kolay olsun diye Azapkapı'dan bir çift at daha koşulurmuş oraya kadar çift at koşulu olarak gelen vagonlara.

Yolculuk tamamlandıktan sonra, tramvayı Taksim'e çıkaran atlar dinlensinler diye bugünkü Fransız Konsolosluğu civarında bulunan ahıra götürülür, güçlerini toparladıktan sonra da boş olarak yeniden Azapkapı'ya indirilirlermiş.

Dersaadet adlı tramvay şirketine ait olan ahır, Dingo adlı bir Rum kâhyaya emanetmiş. İhtiyar kâhya hem yaşından hem de gittiği meyhanede sızıp kalan bir ayyaş olduğundan, ahıra sahip çıkamazmış.

Atların başıboş kaldığı ahıra seyislerin her saat diledikleri gibi girip çıkmalarından yola çıkarak girenin çıkanın belli olmadığı yerler "Dingo'nun ahırı" diye anılır olmuş o tarih itibariyle..."

******

Ama hangi istihbarat zafiyeti

-----

MİT'e dönük "FETÖ" operasyonu kapsamında açığa alınıp soruşturması tamamlanan 100 personelden 87'si memuriyetten ihraç edildi, bunların 52'si hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Biraz tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan gibi olacak ama terör eylemlerinde yaşandığı dile getirilen istihbarat zafiyetinin temel nedeni, kuruma sızan "FETÖ"cü kadroların perdelemeleri mi, yoksa kuruma "FETÖ"cü sızmanın engellenmemesi mi?

Öyle ya bir istihbarat kuruluşunun "terör örgütü" olduğu iddia edilen "FETÖ" yapılanmasından operasyon yemesi de başlı başına bir "istihbarat zafiyeti" değil mi!

******

GÜNÜN TEPKİSİ

-----

Ahırlara layık...

----

Siyaset nezaket, zarafet, üslup, adap çerçevesinde yapıldığında güzel de...

Sen tutup da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve kurucu değerlerine bağlı, "güzel ahlak"lı, milliyetperver vatan evlatları olmak için and içmeyi bir "büyükbaş davranışı" varsayar, 12-13 yaşındaki çocukları "Dingo'nun ahırı mı burası" diye azarlarsan müstahaksın arkadaş MHP Genel Başkanı'nın gösterdiği bu tepkiye de:

"Söz konusu müdür kendisini ahırda hissedebilir, mahsuru yoktur..."

Yazarın Diğer Yazıları