Tantan “fakir PKK’lı göremezsiniz!”

Türkiye’nin sicilini tanıyan röntgenini beceriyle çekebilen gelmiş geçmiş en iyi devlet görevlilerinden biridir Tantan..
Bu yüzden “iyi(!)” siyaset yapamıyor “kaba” sığamıyor..
Ama gördüklerini de anlatıyor duyulsun diye..
Mesela diyor ki; “Anayasayı değiştirseniz ne olacak? Elinizdeki yasaları hayata geçiremiyorsunuz!..”
Doğru mu, doğru!..
“2006 yılında terörün finansmanına el konulması için yasa çıkarıldı, adliyeye giden dosya yok...”
Ne dosyası olacaktı?..
O günlerde Başbakan’ın ısrarla üzerini çizdiği akaryakıt kaçakçılığı dosyaları vardı mesela.. Başbakan, bu kaçakçıların iflahını kesecekti, beklenti buydu.. Ne oldu?..
Tantan’ı dinliyoruz..
“Başbakan değil miydi, kaçak akaryakıtla ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan hem de televizyon televizyon gezip. Türkiye’nin 18.5 milyar dolar kaybettiğini ve bunu gündeme getireceğini söyleyen. Ne oldu Meclis’in hazırladığı o rapor?..”
O raporda PKK’nın vurgunları da vardı.. Tantan hatırlatıyor..
“- Raporda, PKK’nın bir kapıdan 250-300 milyon dolar kazandığı, Barzani’nin 400 milyon dolar kazandığı yazılıyor. Adliyeye gitti mi bu dosya? Hayır!..”
Bilelim ki o vurgunla kazanılanlarla hem PKK hem de Barzani Türkiye’nin büyük şehirlerine sermaye sokmuş, paravanlarla ülke ekonomisinde söz sahibi olmuştur.. Bu paralar her ikisine medyada da alan yaratıyor..!
Tantan’ın çarpıcı bilgileri..
“Son günlerde gündeme geldi, PKK ihalelerden yüzde 10 alıyor... Her taraftan para alıyor PKK. Bütün gümrüklü sahalarda, legal sahalarda ve illegal sahalarda varlar. Bir tek fakir PKK’lı göremezsiniz. PKK’ya karşı dikilen vatandaşlar fakirleştirildi...”
 Bu bilgiler devlet bilgileri.. Devleti yönetenlerin suskun kaldığı bilgiler..!
Biz Tantan’a dönelim..
“...terör örgütünün çok büyük bir ekonomik ağı oluşmuş durumda. Terör ekonomisi sadece sınırlarımızda değil, uluslararası boyutta da gelişmiştir. ”
Uluslararası denilince, manzara şu..
“İrili ufaklı terör örgütlerini Batı desteklemektedir, kullanmaktadır. Afganistan’dan Pakistan’a Irak’tan Afrika’ya, Hazar Havzası’ndan Latin Amerika’ya kadar baktığımız zaman, bütün buradaki örgütlerin arkasında hangi ülkelerin olduğu açık ve net ortadadır. Bütün buralarda da doğal zenginlikler, elmas, maden gibi zenginlikler ya da uyuşturucu gibi hammadde kaynakları vardır. Örgütsel yapıların ürettikleri uyuşturucudan tutun da, diğer maddelerin kaçakçılığı da, ABD ve Batı’ya ekonomik kaynak olmaktadır. Para buraya akmaktadır...” 
 Tantan vurguluyor..
“İktidar, Türkiye’deki silahlı ve silahsız terör örgütlerinin ekonomik faaliyetlerini ortadan kaldıracak hiçbir faaliyet içerisinde değil. Terör örgütünün ekonomik gücünü elinden almanız gerekiyor ki eleman kazanamasın. Bütün yapılar ne kadar taraftar kazanırsa o kadar güçleri büyüyor. Siyasi hakimiyetleri genişliyor.
PKK terör örgütünün enformasyon ağına karşı ne yapmak gerekiyor? İktidar ve muhalefet bir araya gelmeli. Parlamentonun içerisindeki son derece güvenilir, arşivi sağlam, temiz milletvekillerinden seçilmiş bir Meclis araştırmasıyla, Türkiye’deki temel kamu hizmetleri açısından, gerek devletin arşivlerinin incelenmesi, Meclis araştırması, gerek Türkiye’deki mali sistemin incelenmesi, Meclis Araştırması acil bir şekilde yapılmalı. Aynı şekilde adli araştırma gerekmektedir. ”
Tantan’dan devam edeceğiz...

Yazarın Diğer Yazıları