Tarihi değişti...

Son haftalardaki çıkışı ile liderin ensesinde nefesini hissettiren, Galatasaray için oldukça önemli ve zor bir maçtı... Önemliydi çünkü; son iki sezonda içeride dışarıda başarılı olamadığı Bursaspor karşısında alacağı sonuç merak ediliyordu ?
Önemliydi çünkü; Beşiktaş’ın kendi sahasında rakibine boyun eğdiği, Trabzon’un yine kendi sahasında rakibini zar zor geçtiği bir milli maçlar sonrasında ortaya koyacağı performans nasıl olacak tı?
Ancak bu beklentilere Galatasaray, maçın hemen başında oyunun hakimiyetini ele alarak cevap verdi. Orta sahanın yıldızı Melo, Bursa’nın hemen hemen bütün ataklarına karşı koyarken vazgeçilmezliğini bir kez daha ispatladı. Engin ve Selçuk’un da ona yardım etmesi zaten oyunun Bursa sahasına yıkılmasının baş nedenleriydi..
Melo rakibin iki etkili ayağı Battalla ve Sestak’ı etkisiz hale getirirken, Engin hırsı ve tekniği ile sarı kırmızılıların en etkili silahıydı. Zaten sarı kırmızılıların Elmander ile attığı gol ona yazılmalıydı..
Ancak oyunun ikinci yarısında oyunun seyri değişti. Çok başarılı olmamasına rağmen Kazım ile takımın iyisi Engin’in oyundan çıkması Galatasaray’ın bütün oyun düzenini bozdu. Özellikle Sercan’ın kornere gönderdiği topun beraberlik golü olması onun adına büyük şanssızlıktı. Ancak galibiyet golündeki etkisi ise de bu hatasını unutturdu..
Terim’in değiştirmekte oldukça geç kaldığı Baros’un attığı gol maçın skorunu belirlerken, onun da kulübede bekleyecek bir futbolcu olmadığını ortaya koyuyordu...
Galatasaray dün gece zor bir sınavı geçerken; önce uzun bir aradan sonra yenmediği rakibini yenerek bu tarihi değiştirdi ve Arena’daki galibiyet serisini sürdürdü..
Sonra da; sahadaki güzel performansıyla  milli maçlar arasının kontrasyon kaybına neden olmadığını da ortaya koydu..

Yazarın Diğer Yazıları