Tek değişiklik formaları

Yeni sezonda ilk kez seyircisi karşısına çıkan Galatasaray'ın merakla beklenen futbolunda değil, ama formasında yenilik vardı..
Sarı kırmızıların hocası hazırlık maçlarının aksine bu ilk maçta eski kadrosuna öncelik tanımış, yenilerden sadece Serdar ve Mehmet Batdal'a yer vermişti. Yeni sezonda daha çok koşacak, daha çok mücadele edecek yeni bir bir ekip müjdesi veren Rijkaard,  ilk maçta söylediklerini henüz gerçekleştiremedi.
Sarı kırmızılıların eski sezondaki futbolundan fazla da bir değişiklik yoktu. Mercan formalı Aslanlar yine dörtlü defansın önünde kalabalık bir orta saha ile rakipten daha çok topa sahip oldular, çok pas yaptılar ancak son hareketi yapmadılar.
G.Saray kısa pas yaparken iyi, kale önüündeki paslarda beceriksizdi. Orta sahada Mustafa, Ayhan, Barış, Serdar çok çalıştı, çok topa sahip oldu, ancak son paslarda topu ne yazık ki iyi kullanamadı. G.Saray'da rakip kalede en tehlikeli isim her zaman olduğu gibi Ardaydı. Ancak kaptan biraz daha az bencil olsa, son paslarda arkadaşlarına uymasa farkın açılmasını sağlayacaktı.
G.Saray ikinci yarıda yoruldu, tam rahatladık denilen anda kalesinde anlaşılmaz iki gol buldu. Kalesini yerli kalecilere emanet etme kararı alan yönetim, sanırım Aykut'un yediği iki golden sonra bu kararını değiştirecektir. Sarı kırmızılılar ilk yarısında farkı kaçırdıkları maçın ikinci yarısında, anlaşıılmaz biçimde oyundan düştüler, Hollandalı teknik adamın yaptığı değişiklikler de orta alanın daha da dağılmasına neden oldu.
G.Saray taraftarı önündeki Avrupa serüvenin ilk maçında berabere kalarak, ikinci maç için de fazla da umut vermedi.

Yazarın Diğer Yazıları