Tek şut tek gol

Biraz da şansıyla üç puan aldığı Gaziantep’den sonra adeta kendi sahasında gibi çıktığı deplasman maçında Bucaspor’u geçen G.Saray’ın şans yine yanındaydı..
Çünkü, sarı kırmızılılar özellikle ilk yarıda hafta içinde verdiği demeçte, ünlü hocaları Rijkaard’a  iyi  ve kaliteli bir kadro teslim ettiklerini, ancak bekledikleri başarılı sonuçları alamadıklarını söyleyen başkan Adnan Polat’ı yalanlarcasına oynadı.
Zira ikinci senesinde hala bir sağ bek bulamayan Rijkaard, 5.haftada geçen sezon hiç şans vermediği Serkan’a sarılıyor,  Brezilyalı milli takımının ilk onbirinde görev alan Elano’dan faydalanamıyor, büyük umutlarla aldıkları Misimovic’den sadece korner atışlarında faydalanıyor, Keita’nın yerine aldıkları Pino’dan bir ışık alamıyorsa kimse bu kadronun kaliteli olduğunu iddia edemez..
G.Saray, gerçekten ilk yarıda sıradan, amatör bir takım görüntüsündeydi. Orta sahada kombine bir atak başlatamadı, Pino ve Kewell’le kanatları kullanamadı, topu Baros’la buluşturamadı. Bu haftanın yenisi Pino görüntüsüyle Keita’nın yarısı bile olamadı. Misimovic yine gelecek için hiç umut vermedi. Sinirli ve etkisiz olan Kewell de İnsua ile uyumlu bir ikili oluşturamayınca kendini saha dışında buldu.
Rijkaard’ın Kewell-Aydın değişikliği takıma biraz hareket getirdi. Ancak gol bu hareketlenmeyle ilintili değildi. Zira sarı kırmızılıların golü tamamen tesadüfen geldi. Ayhan’ın tam kaybederken sahip olduğu topu sürmesi ve o topa belkide bu maçta ilk şut denemesi üç puanı getiren gol oldu..
G.Saray dün gece İzmir’de ilk yarıda uyutan, ikinci yarıda biraz hareketlenen bir oyunla üç puanı alırken, Eskişehir ve Gazantep’den sonra oynamadan kazandığı maçlara bir yenisini daha ekledi.

Yazarın Diğer Yazıları