TikTok'a beklenen güncelleme geldi. İşte o yenilik...

TikTok'a beklenen güncelleme geldi. İşte o yenilik...
TikTok'taki "izleme geçmişi" test aşamasında olduğu duyuruldu. Bu güncellemeyle ana sayfada daha önceden görmüş olduğunuz gönderiyi tekrar aratmak mümkün olacak

ShiftDelete''de yer alan habere göre; TikTok, yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Diğer pek çok sosyal medya platformunda olan izleme geçmişi özelliği artık TikTok’ta da bulunacak. Platform, kullanıcıların geçmişte izlediği videoları yeniden göz atmasını ve paylaşmasını kolaylaştıracak.

TikTok’ta ana sayfanıza düşen videoları tekrar bulamamaktan şikayet ediyorsanız, sosyal medya şirketinin yeni özelliğine göz atmalısınız. Twitter’da ortaya çıkan görüntülere göre TikTok, For You kısmında görünen videoları kaydeden bir izleme geçmişi aracını test ediyor.

TİKTOK İZLEME GEÇMİŞİ NASIL KULLANILIR?

Sosyal medya şirketlerinin üzerinde çalıştığı yeni özellikleri ortaya çıkarmakla tanınan Twitter kullanıcısı Hammod Oh, TikTok’un basit ama işlevsel yeni özelliğini deşifre etti. Yeni özellik, aceleyle veya yanlışlıkla beğenmediğiniz videoları izleme geçmişinizden bulmanıza yardımcı olacak.

Kısa video platformunda halihazırda izleme geçmişi özelliği bulunmuyor olsa da, daha önce izlediğiniz içeriklere ulaşmanın bazı yolları var. Ancak bunun için üçüncü parti uygulamalar kullanmanız gerekiyor ve geçmişinizde gösterilen videolar her zaman doğru olmayabiliyor.

TikTok’ta test edildiği belirtilen yeni özellik, YouTube veya Instagram benzeri uygulamalarda olduğu gibi, Ayarlar bölümünde bir sekme olarak yer alacak. Sızıntıyı yapan Hammod Oh, izleme geçmişi özelliğine uygulamanın Ayarlar menüsünden kolayca erişilebileceğini gösterdi.

Şu anda kaç kişinin izleme geçmişi özelliğini test ettiği ve yeni özelliğin daha geniş kullanıcı tabanına ne zaman yayınlanacağı belli değil. Konuyla ilgili konuşan şirket sözcüsü, “Her zaman topluluğumuza değer katmanın ve TikTok deneyimini zenginleştirmenin yeni yollarını düşünüyoruz” dedi.

İlgili Haberler