Time 'Yılın Kişisi’ni seçti

Time 'Yılın Kişisi’ni seçti
Haftalık haber dergisi Time, 1927 yılından bu yana her sene son sayısında o yıl dünyada en etkili olan ismi Yılın Kişisi olarak seçiyor. Time dergisi, 2016'da Yılın Kişisi olarak ABD'nin 45'inci Başkanı seçilen Donald Trump'ı seçti.

Times’ın Yılın Kişisi’ni belirlemesinin hemen ardından Trump, NBC’de yayınlanan ‘Today’ programda konuya ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu.

Reuters’ın haberine göre; Trump, “Bu büyük bir onur. Çok şey ifade ediyor” dedi.

Trump’ın final listesindeki rakipleri arasında, Hillary Clinton ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de yer alıyordu.

İngiltere’de sağcı Özgürlük Partisi’nin eski lideri Nigel Farage da ülkesinin Avrupa Birliği’nden çıkma (Brexit) kampanyasını başarıyla yürüttüğü için listeye girmişti.

Time’ın sorumlu yazı işleri müdür Nancy Gibbs Clinton’ın ikinci olduğunu belirtirken, Trump’ın “dürüst” bir seçim olduğunu ekledi.

Time’dan yapılan açıklamada Trump’ın, “ABD’nin politik kurallarını yeniden yazdığı” belirtildi.

ERDOĞAN 4. SIRADA

Time'ın listesinde Hillary Clinton ikinci, bilgisayar korsanları üçüncü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dördüncü sırada yer aldı.

Dergide yazıda, '15 Temmuz'daki darbe girişiminin Erdoğan'ı daha da güçlendirdiği' belirtildi.

Erdoğan'ın arkasında CRISPR Pioneers (Çinli araştırmacılar) beşinci, Amerikalı sanatçı Beyoncé ise altıncı oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin eski lideri Nigel Farage da adaylar arasındaydı.

Time dergisi her sene 'Yılın Kişisi'ni, okurlarının kullandığı oyların ardından editörlerine seçtiriyor.