Top Denizli'de!

Bir hafta içinde biri lig, ikisi kupa olmak üzere üçüncü kez karşı karşıya gelen iki ekibin maçında dün gece skordan çok ortaya konacak futbol daha önemliydi. Kupanın ilk maçında Beşiktaş’ın 2-0’lık üstünlüğü Siyah Beyazlılar’ı yarı finale yaklaştırmıştı. Bundan önceki iki maçta yenilgilere rağmen Antalya’nın ortaya koyduğu mücadele övgüye değerdi. Ancak Kırmızı Beyazlılar’ın bu sezon en önemli ödevi kupa değil, ligde kalmaktı. Bu nedenle karşılaşmanın her iki hoca için önemi büyüktü. Antalya’nın genç çalıştırıcısı Mehmet Özdilek, daha önce şans vermediği futbolcularını ligde kalma mücadelesinde kullanıp, kullanamayacağının kararını verecekti. Mustafa Denizli ise ligde oynatmadığı oyuncularını bir kez daha görecek, yeni transferlerinin de isabetli birer karar olup olmayacağını sahada gösterecekti.
Beşiktaş maça hızlı başladı ve ilk dakikalarda bulduğu gol ile yarı finali garantiledi. Siyah Beyazlılar’da Bobo-Holosko ikilisinin Denizli’nin daha çok kullandığı Nobre-Delgado ikilisinden daha çabuk ve rahat gol pozisyonuna girdiği bir gerçektir. Siyah Beyazlıların yeni transferi Ernst ile Erkan da isabetli bir karar olduklarını ortaya koydu. Alman futbolcu, oyunda kaldığı süre içinde fiziki kuvveti, defansif özelliği ve topu oyuna isabetli sokmasıyla tam not aldı. Erkan hızlı oyunu ve çalışkanlılığı ile 11’i zorlayacağını gösterdi. Kaleci Hakan özellikle Ali Zitouni’nin şutundaki muhteşem kurtarışıyla her zaman hazır olduğunu ispat etti. Dün gece Beşiktaşlı futbolcuların ortaya koyduğu futbol, Mustafa Denizli’nin işini biraz daha zorlaştırdı. Çünkü hocanın kulübeye mahkum ettiği en az 6 ara transferde gelen iki yeni oyuncu vardı. Ve onlar dün Denizli’ye “ligde bizi de oynatmak zorundasın” der gibiydi.
Şimdi Beşiktaş yeni bir döneme giriyor. Artık Denizli’nin kadro yetersizliği gibi bir bahanesi kalmadı. Yapılan transferler ve yaratılan rekabet ortamı, Beşiktaş’ın şahane bir kadro zenginliğine getirdi. Artık Beşiktaş’ta beklenen camianın özlediği mutlu sonu yakalamaktı ve mutlu son sayın Denizli’nin vereceği doğru kararlara bağlıdır.

Yazarın Diğer Yazıları