Trabzonspor beklenenden daha iyi..

Fenerbahçe karşısındaki Trabzonspor için "Beklenenden çok iyi" demek en doğrusudur.
Gerçi, son yıllardaki Fenerbahçe maçları dikkate alındığında da, "Her bakımdan çok iyi" demek de gerekiyor. Çünkü, uzun yıllar aradan sonra tribün terörünün yaşanmadığı, yani Avni Aker'de gözlerin sadece yeşil çimenler üzerinde topun peşinde koşanlarda olduğu bir maç izledik. "Yine bir şey olur mu?" diyerek bürünülen stresten tribünlerde oturanlar yarım saat geride kalmadan sıyrıldı ve şahsen ben basın tribününden ayrılırken, "Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında ilk kez bir futbol maçında olduğumu hissederek oyun izledim" dedim. Küçük bir ayrıntı, maçın futbol mücadelesi şeklinde cereyan etmesinde Fenerbahçe'den kalede Volkan'ın, Trabzon'dan ise tribünlere bedava girip, para kazananların bulunmaması önemli bir etkendi.
*
Tribünlerdekiler rahat durunca, sahadaki futbolcular da rahat oldu. Bunda Trabzonsporlu oyuncuların çoğunun geçmiştekileri bilmemesinden dolayı yaşadıkları rahatlığın etkisi yok muydu? Vardı.
İşte bu varlık için de, sahaya çıkan ilk 11'inde geçen yıldan sadece 1 değişik isim olan Fenerbahçe ile, geçen yıldan sadece 1 kişi bulunan Trabzonspor karşı karşıya geldiler. Bu nedenledir ki, maç başlamadan yani kağıt üzerinde Fenerbahçe'nin kazanma, Trabzonspor'un kaybetme şansı yüksek idi. Ama sonuç hafta arasında "Bu maç berabere bitmeli" dileğimi yerine getirdi. Trabzonspor'un ayakları yerden kesilmedi, Fenerbahçe'de çok bir şey kaybetmedi.
*
Trabzonspor'un sonuca etki edecek ataklarda Fener'den üstün olduğunu gördük. Niye böyle oldu? Birincisi, orta alanda Salih, usta ayak Emre'ye ileriye doğru top oynamada çok az fırsat verdi. Defans dörtlüsü başta Belkelam olmak üzere iyi oyun çıkardı. Sezon başında gözden çıkarılan Mustafa Akbaş ise yüksek paraya alınanlardan hiç farkı olmadığını gösterdi. Constant'ın güçlenmeye, Yatabare'nin  ise Cordoza'ya ihtiyacı var. Varis iyi kumaş. Yedekte bekleyenlere, yani Soner'den Özer'e, Papadoupulos'tan Mehmet Ekici'ye, onlardan Yusuf ile İshak'a kadar geniş bir yelpazesi bulunan kadroya bakıldığında, Trabzonspor'un uyum ve takım olmak için biraz zamana ihtiyacı var. Bu geçiş süresini atlattığında, iyi futbol oynayan ve zevk veren bir Trabzonspor izleyeceğimizden emin olun. Hatta biraz iyimser olursak bugün oynanacak olan Metalist Kharkiv maçını buna dahil edebiliriz.

 

Yazarın Diğer Yazıları