Trabzonspor yönetimi Erman Toroğlu'na neden sessiz kalıyor

Trabzonspor yönetimi Erman Toroğlu'na neden sessiz kalıyor

CEVAT KOL / Yeniçağ

Toroğlu’nun niyetinin “üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” olduğunu gördük. TFF için adı geçen Şenol Güneş’i karalama politikası bir algı operasyonudur. Tıpkı hakem operasyonu gibi. Meydanı boş bulan istediği gibi at koşturuyor, çoban değneği ile ekrana çıkıp argo söylemleri isim yapmaya çalışan hakem emeklisi Toroğlu’nun kitabının tanıtım lansmanı işe yaramaz. Karaladığı kişiler kendini muhatap almıyor. Zira şu sözü ile edinmişler:
“Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım vardır. Ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.” Hz.Mevlâna söylemiş.  Ne doğru söz değil mi? Mesleği ile hayatta tek bir ışığı olmayan kişi yazıyor, konuşuyor. Dün gece Toroğlu, TFF’den yola çıkıp Güneş’te bitirdi, niyetin ne olduğunu herkes anladı. Talimat açık. Güneş balçıkla sıvanacak!

Şimdi iki konuya bakalım. Trabzonspor’u şike ile suçlayan Toroğlu’na karşı bordo mavili yönetim ve kurulları neden sessiz?
Her konuda laf yetiştiren Trabzonspor’un yönetimi ve divan kurulu bu konuda neden tepkisini ortaya koymaz? Turkuaz medyasında olduğu için olmasın!! Toroğlu’nun geçmişi ile her türlü bilgiye sahip olan Divan kurulu başkanı Ali Sürmen neden suskun.? Bir yemek fotoğrafı için, “yeri ve zamanı değildir” diyerek tepki koyanlar bir camiayı şike ile suçlayan Toroğlu için neden suskun? Patron kızar mantığı mı? 

Fazla uzağa gitmeye gerek yok..
Tapesi, bilgisi var. Şike denilince yakın tarihe bakmak yeterli. Şike kitabı yazmak isteyen son 20 yılda olan biteni yazsa futbolun pislikleri sokağa dökülür.  Fi tarihine gidip Kızıldereli hikayelerini yazmaya çalışmak kandırmacadır. Toroğlu’nun aldığı bir ev ödevidir. Şikede neler yaşandı, neler. Bu ülkede aldığı kupasını teslim eden mi ararsın. Hapis yatan mı? Bu konuları sümen altına at, 1970’li yıllara git. Belge, bilgi yok. İftira diz boyu. Gol yemeyen kaleci hangi şikeyi yapabilir? Niyeti şike kitabı yazmak olan insan, düne baksa kendine baksa sermaye sıkıntısı çekmez!
“İlk taşı günahsız olanınız atsın.” diyeceğim, gırtlağınıza kadar kadar pislik içindesiniz..

Yazarın Diğer Yazıları