Trabzonspor’u evinde yenmek kolay değil

Süper Lig’de Çaykur Rizespor’u 3-2 yenen bordo-mavililer, bu sezon sahasında 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Karadeniz ekibi, 13 haftada 21 puanın 15’ini sahasında topladı. Evinde 18 puan toplayan bordo mavililer maç başına 2,5 gol ortalaması yakaladı

Spor Toto Süper Lig’de sahasında Çaykur Rizespor’u 3-2 yenerek zirve yarışından kopmayan Trabzonspor, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda rakiplerine geçit vermedi. Bordo-mavililer, sahasında oynadığı 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Karadeniz ekibi, evinde Fenerbahçe, Kasımpaşa, Gaziantep ile berabere kalırken Mersin İY., Konyaspor, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor’u da mağlup etme başarısı gösterdi. Sahasındaki 7 maçta 18 gol atan bordo-mavililer, maç başına 2,5 gol ortalaması tutturma başarısı gösterirken kalesinde de 11 gol gördü. Ligde 21 puanla 5. sırada yer alan Trabzonspor, puanların büyük bölümünü sahasında elde ederek zirve yarışında tutundu. Bordo-mavililer, sahasında 15 puan toplarken, deplasmanda ise 6 puan kazandı. Trabzonspor, bu sezon sahasında oynadığı 7 maçın sadece birinde gol atma başarısı gösteremedi. Ligin ikinci haftasında Fenerbahçe ile sahasında 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, bu sezon sahasında rakip fileleri sadece bu maçta havalandıramadı. Karadeniz ekibi, kalesini de sadece bu maçta gole kapadı. Trabzonspor, sahasında oynadığı son 3 maçtan galibiyetle ayrıldı. Karadeniz ekibi, Konyaspor’u 3-2, Gençlerbirliği’ni 4-1, Çaykur Rizespor’u da 3-2 mağlup ederek 9 puan topladı. Bordo-mavililer, 10 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 5 gol gördü. Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde sahasında Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor ile oynadığı 2 maçı da kazanmayı başardı.

Fırtına’nın
“golcü”
stoperleri

Trabzonspor’da stoperler, attıkları gollerle takımlarına önemli katkı yapıyor. Bordo-mavili takımda savunma oyuncuları ligde ve Avrupa’da 9 gol atmayı başardı. Rize karşısında takımının ilk golünü kaydeden Cezayirli Medjani, gol sayısını 5’e yükseltti. Cezayirli oyuncu Belkalem 3, Papadopoulos da 1 gol kaydetti. Medjani ile Mersin maçında fileleri havalandıran Belkalem, Gaziantep maçında da 1, bordo mavililerin Kharkiv takımını 3-1 yendiği maçta da 1 gol attı.
Cordozo’dan 11 gol
Yunanlı stoper Papadoloulos ise Kharkiv maçında dakikada attığı golle takımına 2-1’lik galibiyeti getirdi. Trabzonspor’da santrforların ise bu sezon 11 golü bulunuyor. Cardozo resmi maçlarda 9 gol, Yatabare ise 2 gol kaydetti.  Cezayirli Carl Medjani 5 golle, 9 golü bulunan Cardozo’nun ardından en fazla gol atan ikinci oyuncu konumunda bulunuyor.

 

Yazarın Diğer Yazıları