TRT'nin telaşı

MHP kurultayından aktarımlarda kanalların tutumu, takım tutar gibiydi. Ekranların büyük çoğunluğu Bahçeli'den yana tavır koydu. Tarafsız olması yasayla sınırlı olan TRT'ye ne demeli? O kadar yanlı davrandılar ki sinirlenmemek elde değil. Noter, katılımcı delege sayısı 752 diye açıklıyor bunlar "495" diyenlerin sözcüsü. Haber merkezlerinin dağıttığı metin, televizyonlarından radyolarına kadar sahibinin sesi idi. Yenilikçi ekibin emin adımlarla yürüyüşü bazılarını tedirgin etmiş gibi. Meral Akşener'in aradan sıyrılacağı görüntüsü paniğin esas nedeni. İftira ve gölgelemeler Meral Bacı'nın yelkenlerini daha hızlı şişiriyor. Yenilenmiş MHP'nin ilk seçimde yakalayacağı oy oranı iktidar garantisidir. Bu partiye gelecek oyların önemli bölümünün nereden akacağı da belli.

Bayan desteği

Delegeler için "filanın, falanın adamı" diyebilirsiniz. Önemli olan sandıktan çıkacaklar. Bayanlar Akşener'i destekliyor. Tarafsız bir araştırma şirketinin yapacağı kamuoyu yoklaması tespitlerimizi ortaya koyacaktır.

Erken başladı

"Sağlıklı besine nasıl ulaşılır"ı görünce NTV'ye takıldık. Dilara Koçak soruyor "Şubat'ta bu enginarlar nereden çıktı?" Takvime bakıyoruz 19 Haziran. Paltolu-mantolu çekimler. Tekrar olduğunu bu şekilde anladık. Ekranın bir köşesine küçük bir yazı kondurmak çok mu zor? NTV'si böyle. CNN Türk'ü ondan farksız. Hele Yeşil Ekran kapsamına girenler "tekrar oğlu tekrar". Demek ki çaktırmadan tatile başlandı.

...

Siz Kamer patlıcanını duydunuz mu? Biz de işitmedik. Peki Elif Korkmazel'in ısrarına ne demeli? Belli ki kızımız Kemer patlıcanından habersiz. Kemerburgaz'ın patlıcanı, Çengelköy ve Langa'nın hıyarları, Arnavutköy çileği, Bayrampaşa enginarı, Yedikule marulu "kaybettiklerimiz listesi"ne girenlerden.

...

Bu kadar yiyecekten bahsedip, Vedat Milor'u anmamak olur mu. Bu hafta Adana'da 48 yıllık ustaya ciğeri öğretti. 70 yılını devirmiş kuruluşa döner formülü verdi. Milor'dan bir fıkra anlatma sırası geldiği inancındayız:

Asma kabaklarını görünce eline alır. Sormaya başlar "Bunları siz mi yetiştiriyorsunuz?" Aldığı cevap kısacık "Üstat, bunlar süs için yenmez".

Biraz da diziler

atv'nin Kertenkele'sinde senaryo grubu kolayı buldu. Hoca kürsüde, ondakikalarca İslamiyet savaşlarını anlatıyor. Saflardakiler oturdukları yerden, dinliyor gibi yapıyorlar. Aksiyon sıfır. Başarısız dondurma yeme çabası tebessüm bile ettirmiyor. Acun'un yarattığı canavar Turabi'yi de unutmayalım. Rol yeteneği hak getire. Becerdiği tek şey kasılarak dolaşmak.

Moda olanlar

Yemek sektörünün ön plana çıktığı diziler çoğalıyor. Yakışıklı gençler, güzel kızlar vitrinde. Burada da senaristin işi kolay. ABD-Fransız yapımlarından yürütmeler sağ olsun. Tatlı İntikam, liste başı. Bu yapımda Med Cezir'in psikopatını da görüyoruz. Yüz ifadesi aynı. Yine kaybetmekle meşgul.

 

Yazarın Diğer Yazıları