Emekli zammında Kasım ve Ocak ayrıntısı! En düşük emekli aylığında hesap değişti

Emekli zammında  Kasım ve Ocak ayrıntısı! En düşük emekli aylığında hesap değişti
Milyonlarca emekli maaş zammı açıklaması bekliyor. Emekliye Ocak zammı öncesinde Kasım ayında bir ek zam yapılması gündemde.

Ardı ardına gelen zamlarla geçim sıkıntısına düşen emekli Meclis'ten çıkacak ek zam ve bayram ikramiyesi açıklamasını bekliyor. En düşük emekli maaşı olan 7500 TL'nin ise Hazine'den yapılacak destek ile Ocak ayı öncesi 10 bin TL'ye çıkarılacağı belirtiliyor.

para2.jpg

Hazine desteği alınarak yapılacak emekli maaşı düzeltmesinin ise yine kök maaş üzerinden yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

EMEKLİ ZAMMI ENFLASYON FARKI

Eylül ayı enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte 3 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Emeklinin 3 ayda alacakları enflasyon zammı oranı şimdiden yüzde 25'i buldu.

para4.jpg

Emeklinin Ocak ayında bir zam alacağı belli ancak Kasım maaşlarına da 2-3 bin TL'yi bulacak bir düzetme farkı da yatması bekleniyor. Ocak zammı ise bu rakam üzerinden değil, kök maaş üzerine konularak emekli maaşlarına eklenecek. En düşük emekli maaşı ise Ocak ayında 14 bin 500 TL olacak. Bu rakama yüzde 5 ile 10 arasında refah payı da eklenmesi gündemde.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.