Tüm doğal gaz kombileri sökülecek 'Harekete geçildi o tarihte uygulanacak'

Tüm doğal gaz kombileri sökülecek 'Harekete geçildi o tarihte uygulanacak'
Düğmeye basıldı milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar için imza atıldı. Doğal gaz kombisi kullanımı sona erecek.

Doğal gaz kombisi kullanımının sona erdirilmesine yönelik bir karar alındı. 2040 yılına kadar fosil yakıtla ısınmayı kademeli olarak durdurma planları yapılıyor. Bu konuda yapılan anlaşma ile 2030 itibariyle, yeni inşa edilen evler de dahil olmak üzere tüm yeni binalar, 'Sıfır Emisyon Binaları' standartlarına uymak zorunda kalacak.

ekran-goruntusu-2024-01-18-094316.png

Aylar süren tartışmaların ardından, çevre dostu bir adım atılmasına karar verildi ve Avrupa Parlamentosu üyeleri, ulusal hükümetler ve Avrupa Komisyonu, yeni Binalarda Enerji Performansı Direktifi (EPBD) anlaşmasını imzaladı. Bu anlaşma kapsamında AB ülkeleri, 2040 yılına kadar fosil yakıtla ısınmayı aşamalı olarak durduracak ve 2030 itibariyle, yeni inşa edilen evler de dahil olmak üzere tüm yeni binalar, 'Sıfır Emisyon Binaları' standartlarına uygun olacak.

DOĞAL GAZ KOMBİLERİ SÖKÜLECEK

Ayrıca, 2050 yılına kadar AB genelindeki tüm binaların sıfır emisyonlu binalara dönüştürülmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, doğalgaz kombilerinin kullanımını sonlandırmayı amaçlayan AB yetkilileri, 1 Ocak 2025 itibariyle fosil yakıt kullanan kombiler için teşvik verilmeyeceğini duyurdu. Öte yandan doğal gaz kombileri sökülecek.

Bu önemli adım, AB'nin çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik atılan bir adım olarak değerlendirilmekte, enerji verimliliği ve karbon emisyonlarının azaltılmasını amaçlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.