Turgut Özal'ın danışmanı sızdırılan doları düşürme planını açıkladı. Şenol Babuşçu da bunu paylaştı

Turgut Özal'ın danışmanı sızdırılan doları düşürme planını açıkladı. Şenol Babuşçu da bunu paylaştı
Ziraat Bankası eski Müdürü Şenol Babuşcu, Turgut Özal’ın başdanışmanın açıklamalarını paylaşarak Hazine'ye 55 milyar dolar para gireceğini duyurdu.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Babuşçu, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal''ın Baş Danışmanı Can Pulak’ın internet sitesinde yazdığı bilgiyi açıkladı.

Babuşçu, Pulak’ın birkaç gün içerisinde Hazine’ye 55 milyar dolar gireceğini söylediğini açıkladı.

Pulak’ın açıklamalarına göre, bu paranın 20 milyarı Suudi’lerden, 15 milyarı Katar’dan, 10 milyarı BAE''den, 10 milyarı da Rusya’dan gelecek.

Babuşçu, Pulak’ın yazısında şöyle dediğini söyledi:

Olumsuz haberlerden sonra, bir de piyasaları geçici olarak rahatlatacak haber vereyim sizlere. Sabah yürüyüşü yaptığım çok önemli ve değerli bir dostum, birkaç güne kadar 55 milyar $''ın Hazineye gireceğini fısıldadı. Kim olduğunu sormayın, çok yetkili ve önemli bir dostum. Paranın 20 milyarı Suudi’lerden, 15 milyarı Katar’dan, 10 milyarı BAE''den, 10 milyarı da Rusya’dan geliyormuş. Haydi hayırlısı, karşılığında ne vereceğiz, yine neyimizi satacağız bilemiyorum.

DOLARDA HEREKETLİLİK DEVAM EDİYOR 

Dolar kurunda hareketlilik devam ediyor. Bugün ise  Dolar/TL 17''nin üzerinde seyir sürüyor. Kur bugün 17,45 seviyelerinde seyrediyor. Euro/TL ise 17,59 seviyelerinde işlem görüyor.

Bu hamle devletin doları düşürmek için böyle bir plana giriştiği olarak yorumlandı. 

 

REMZİ ÖZDEMİR İDDİAYI KÖŞE YAZISINA TAŞIDI

Öte yandan Yeniçağ Yazarı Remzi Özdeir konuyu köşeyazısına taşıyarak “Son dönemde bu tür haberler artmaya başladı.Aslında Merkez Bankası''nın rezerv eksisi arttıkça bu tür iddialar da kasıtlı olarak ortaya atılıyor.Hatırlarsanız bir dönem Katar''dan 10 milyar dolar gelecekti. Sonra Birleşik Arap Emirlikleri''nden 15 milyar dolar. Sonra Azerbaycan''dan gelecekti...Bunların hepsi boş çıktı.” İfadelerini kullandı.

Devamında Özdemir şöyle dedi:

Şimdi tekrar aynı hikâye başladı. Evet saçma sapan bir iddia ama bana gelen yüzlerce soruya buradan yanıt vermek istiyorum. Burada bahsi geçen para 50 milyon dolar değil, 50 milyar dolar. Bu para çok büyük bir para. Öyle bu kadar büyük paraları ülkeler bir başka ülkeye vermez. Ne için verecek?

Türkiye''de şirket alacak derseniz piyasa değeri 5 milyar doların üzerinde kaç tane şirket var? Bu parayı hibe edecek derseniz bu ülkeler neden bunu yapsın? Suudi Arabistan elbette petrol fiyatlarının artışı ile ekonomisini düzeltmeye başladı ama ortada halen tahvil ihracına giden, emeklilik sistemi olmayan, elde avuçta ne varsa yiyen bir krallık var. Suudi Arabistan, Türkiye''de yatırım yapabilir ama bu 1 milyar doların üzerine çıkmaz diye düşünüyorum. Hadi diyelim Türk Telekom''u aldı 4-5 milyar dolar. Birleşik Arap Emirlikleri bakanı ne demişti?

Türkiye''nin kıyıda köşede kalan değerleriyle uygun zamanda ilgilenmeyi düşünüyoruz. Yani Türkiye biraz daha dibe vursun o zaman bakarız demişti. Rusya konusuna gelince, yaptırımlarla boğulmuş bir ülke sana niçin 10 milyar dolar versin. Dedim ya ciddiye alınacak hiçbir yanı olmayan iddia. Türkiye''nin döviz krizinden şu aşamada kurtulma olasılığı yok! 50 milyar eksi öyle böyle kapanacak bir açık değil. Türkiye''nin Batı''dan sağlıklı direkt yatırımlara ihtiyacı var. Gelip burada fabrika açacak yeni tesis kuracak şirketlere ihtiyaç var.

İlgili Haberler