Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Özcan YENİÇERİ

Özcan YENİÇERİ

Türkiye ruhunu kaybediyor!

Tecavüz, cinayet, boşanma, intihar ve şiddet ağırlıklı haberler toplumsal öfke yaratacak boyuttadır.

Medyaya düşen çoğu tiksindirici bu haberlerin sosyolojik kökenlerini irdelemek hayati bir zorunluluktur.

Bu tür haberlerin sıklığı, farklılığı ve sıradanlığı yabancılaşmanın, çözülmenin ve kirlenmenin boyutunu göstermektedir.

Bu haberleri dinleye, izleye, gözleye insanlar şaşırmayı unuttular.

Daha tehlikelisi de bu tür haberlere alışıldı.

Medyaya yansıyan iğrençliklerden bazıları!

-Asayiş Şubesi Ahlak Büro ekipleri, fuhuş yapan ve onlara yer temin eden kişilere yönelik operasyon yaptı. Para karşılığı fuhuş yapan 8 aylık hamile (adları lazım değil) kişilerle bunlara yer temin eden şahıslar gözaltına alındı.

-Şu aziz ramazan günlerinde ülkenin en muhafazakâr illerinin birinde şöyle bir haber gazetelerde yer aldı: 'Ramazan etkinliğine gitmekte olan 14 yaşındaki erkek çocuğun önünü kesen bir şahıs ona sarkıntılıkta bulundu. Çocuğun bağırıp yardım istemesi üzerine çevrede bulunan vatandaşlar, duruma müdahale etti. Vatandaşların linç girişiminde bulunduğu sapığı olay yerinden geçmekte olan trafik polisleri kurtardı'.

İğrenç ötesi haberler serisi!

-"38 günlük erkek bebeğe cinsel istismarda bulunarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan, aralarında bebeğin annesinin de bulunduğu 3 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı."

-"6 aydır babasının tacizine uğradığını iddia eden 22 yaşındaki genç kız odasına koyduğu gizli kamera görüntüleriyle polise başvurup şikâyetçi oldu. Gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şahıs son duruşmada kızının şikâyetinden vazgeçmesine rağmen tutuklandı".

-"X ilçesinde zihinsel engelli erkek çocuğu, "Sana tablet alacağım" diyerek Yeni Mahalle'deki futbol sahasının arkasına götürdü. Burada çocuğa cinsel istismarda bulunan şahıs mahalleli tarafından fark edilince tekme tokat dövülerek polise teslim edildi".

-"İki kadın arkadaştan biri bar çıkışı yol ortasında kendinden geçti. Kadınların yanına gelen 24 yaşındaki şahıs baygınlık geçiren kadını omuzuna alıp evine götürmek istedi. Diğer kadın duruma tepki gösterdi. Tepki gösteren kadını bıçaklayan şahıs omuzuna aldığı 21 yaşındaki kadını arkadaşının evine götürüp arkadaşıyla birlikte tecavüz etti".

Vahamet ötesi sapıklıklar!

Bu haberler eskilerin "şüyuu vukuundan beter " dedikleri türdendir.

Günlük haber bültenleri bu tür cinayet, intihar, boşanma, tecavüz ve aldatma hikâyeleriyle ağzına kadar tıka basa doludur.

Bu vakaları vahamet ötesi konuma getiren kritik cümleler de şunlar: "8 aylık hamileyle fuhuş", "baygınlık geçiren kadına tecavüz", "arkadaşıyla birlikte tecavüz", "zihinsel engelli erkek çocuğa taciz", "baba tacizi", "38 günlük erkek bebeğe cinsel istismar."

Başka hiçbir şeye bakmadan bu davranışların görüldüğü bir toplumun kirlenmiş, tefessüh etmiş, çürümüş olduğu söylenebilir.

Tecavüz söz konusu olduğunda sapkın ruhlu kişilerin hiçbir ilke, ölçü, değer, norm, kural, yasa ve ahlak tanımadıkları bir gerçektir.

Kuşkusuz medyaya yansıyanlar da buzdağının yalnızca görünen yüzüdür.

Bu topraklar manyaklar cenneti olmaktan çıkarılmalıdır.

 Sosyal terapiye başlanmalıdır!

Ayrıca işlenen suçların miktarından daha çok, niteliğindeki dönüşüm dikkat çekicidir.

Hiç akla gelmeyecek mümkün dahi görülmeyecek bir çok marjinal suç neredeyse rutin hale gelmiştir.

Tecavüz, cinayet, intihar ve boşanmaların geometrik bir biçimde artmasının yanında Türk toplumunda yaygın olmayan marjinal suçlarda büyük artışın meydana gelmesi, düşündürücüdür.

Bazı manyakça suçların aile içine taşınmış olması da dikkat çekicidir.

Sağlıksız fertlerin, sağlıklı bir toplum oluşturduğu görülmüş değildir.

Her kurumun, yetkilinin ve etkilinin bunun farkında olarak gerekli tedbirleri alması gerekir.

Bu kez durum çok ciddidir.

Sosyal terapiye başlamakta daha fazla geç kalınırsa, Türkiye ruhunu tamamen kaybedecek demektir.

 

Yazarın Diğer Yazıları