Türkiye'nin gerçek Rabia'sı Meral Akşener

Rabia, Arapçada 4'üncü demek.

24 Haziran'ın kilidi, yani Rabia'sı kadın Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'dir.

Rabia sloganı 8. yüzyılda yaşamış sufi bir kadın şairden geliyor.

Rabia ailesinin 4'üncü çocuğudur.

Rabia çocukluğunu köle olarak geçirir ve defalarca kaçma teşebbüslerinden sonra özgür kalır. Bu yüzden Mısır'da ve dünyada özgürlüğün simgesi olur.

***

Meral Akşener, MHP Genel Başkanlığına aday oldu.

Defalarca kendisine, ailesine, onuruna, şerefine ve maalesef ne acı ki namusuna bile hücum ettiler hatta AKP kendisine güçlü başbakan yardımcılığı dahi teklif etti.

Yani kendilerine "kul-köle" yapmak istediler ve baktılar ki siyaset meydanından kaçıramıyorlar bu kez de FETÖ'cü olmakla suçladılar.

Korkutamadılar, caydıramadılar, vaz geçiremediler.

Aynı Rabia gibi özgür kaldı ve ne dış mihrakların, ne sermaye çevrelerinin ne de medyanın desteği ile değil kendi iradesi ile İYİ Parti'yi kurdu.

Millet de ona inandı 250 bin imza ile Türkiye'nin ilk kadın Cumhurbaşkanı adayı yaptı.

Bakın açık söyleyeyim Meral Akşener olmasaydı, İYİ Parti kurulmasaydı Erdoğan'ın karşısına yeni bir çatı aday olarak Abdullah Gül çıkartılacak ve Erdoğan güle oynaya yeniden Cumhurbaşkanı seçilecek, AKP tek başına yine Meclis'te çoğunluğu elde edecekti.

Rabia Akşener sayesinde partiler kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkarma özgürlüğüne kavuştular.

Erdoğan'ın bugün karşısında farklı kişilik ve siyasi yapıda 5 aday varsa bu özgürlük Rabia Akşener'in alkışlanması takdir edilmesi gereken tartışmasız başarısıdır.

***

Bugün Türkiye Cumhuriyeti yol ayrımındadır.

Ya tek kişi Yasama, Yürütme ve Yargı güçlerini tek başına ele geçirecek ya da Demokratik Parlamenter Rejim geri getirilecektir.

Demokratik Parlamenter Rejim için 16 Nisan öncesinde il il gezerek büyük mücadele veren Akşener'in bu çabası bugün Millet İttifakı ile destek buldu ise işte Rabia budur.

Devletin 95 yıllık geleneğinin yıkılmaması için Türk milletinin özgürlüklerinin bugünü aratacak şekilde kısıtlanmaması için milletin eline 24 Haziran seçimleri ile imkan geldi ise bilinsin ki erken seçim kararı da Rabia Akşener'in ve İYİ Parti'nin hızlı yükselişinden kaynaklanmıştır.

Yıllardır 4 parmağı ile Rabia işareti yapan Recep Tayyip Erdoğan parmakları ile sayıyor. "Tek millet, tek devlet, tek bayrak tek vatan."

Bu mudur Rabia?

Hayır, Erdoğan aslında "Müslüman Kardeşler Örgütü"nün Rabia işaretini yapmaktadır.

Rabia özgürlüktür, 16 yıllık AKP iktidarında ise özgürlükler askıya alınmış, gazeteciler, milletvekilleri, askerler, aydınlar, rektörler hatta Genelkurmay Başkanı hapse atılmıştır.

Medyanın da sosyal medyanın da gazetecilerin de özgürlükleri askıya alınmıştır.

Kuşku yok ki "...Tek millet, tek devlet, tek bayrak tek vatan" ne Erdoğan'ın ne de AKP'nin tekelindedir. Bu slogan büyük Türk milletinin 19 Mayıs 1919'dan bu yana gönülden söylediği, uğruna şehitler verdiği slogandır.

Türk siyasi hayatına ve demokrasisine verdiği katkı ile Türkiye'nin gerçek Rabia'sı Meral Akşener'dir.

Yazarın Diğer Yazıları