Türkleri İsveçli olunca mı seveceksiniz?

Cumhurbaşkanı Gül, İsveç’te İsveçlilerin atası olarak bilinen Vikinglere övgüler yağdırmış. Bir gazete Abdullah Gül’ün;  “Dağlara ne mutlu Türk’üm diyene, yazmak ilkelliktir”, dediğini hatırlatıyor.
Kaynak Yayınları’ndan çıkan, İsveçlilerin ataları hakkındaki bir kitap,  bizzat İsveçli alimler tarafından İsveçlilerin atalarının Türkler olduğunu iddia ediyor. Bu kitabı alın okuyun.
Geçenlerde bahsettiğim Doğu Perinçek’in  “Og’dan Ogur’a” adlı kitabında da Türk dilinin kökleri itibariyle, dünya çapında bir dil olduğu anlatılıyor. Bu kitabı da okumalısınız. Şimdi size bu kitaptan bir paragraf sunuyorum:
 “Atlı çobanların Tanrı taşıyıcılığını kanıtlayan bir diğer olgu da İskandinav ülkelerinin destanlarıdır. Bu destanlar da Türkland (Türk Ülkesi) krallarının soyundan olan ve Tanrı’ya benzeyen Odin, Kuzey ülkelerine gelerek, Saksonya, Westfallen, Fransa, Danimarka, İsveç, Norveç ülkelerinin başına oğullarını hükümdar yapar ve bu ülkelere adalet getirir. Odin bununla da yetinmez, Avrupa’nın ateş tanrısı olur.  Odin’in adının Türkçe ateş anlamına gelen Od kelimesinden türemesi ayrıca anlamlıdır.” (İsveçlilerin Türk Ataları isimli kitabından, Abdullah Görgün.)
Şimdi size daha da şaşıracağınız bir şey söyleyeceğim, geçenlerde TV’de bir Hintli filolog, Meksikalı bir bilim adamından bahsetti. Adam 18 sene diller ve kökenler üzerinde çalıştıktan sonra insanlara şöyle sesleniyor:  “Ey insanlar, hepimiz Türk’üz.”

 


***

 


Şimdi bu yazıyı okuyan iyi niyetli insanlar durup düşünecekler, bu Türklüğü silme işinde bir entrika mı dönüyor, “yoksa biz tuzağa mı düşürülüyoruz” diye. Art niyetli olanlar düşünmeden, ırkçılık türkülerine başlayacaklar, iyi ki bu laflar Türk alimlerinden gelmiyor.
Gerçi İsveçlilerin şimdiye kadar, Türklere nasıl zarar verdiğini okuduk biliyoruz ama; “Saf bir ırk yaratabilmek için İsveç Irksal Biyoloji Enstitüsü’nü kuran, Vikinglerin torunlarının dünyaya da nasıl zarar verdiğini, Samileri imha metotları ile Hitler’e rahmet okuttuğunu, Orta Doğu’da sözde ambargo uyguladıkları ülkelerde Amerikan iş birlikçilerini silahlandırdığını, Türkler 1.5 milyon Ermeni’yi kesti iftirasını atan Orhan Pamuk’u Nobel ile taçlandırdığını, Abdülkadir Aygan, Kemal Burkay gibi bölücüleri koruduğunu, kültür derneği maskeli merkezlerde Kandil’e yollamak üzere PKK militanı yetiştirdiğini, konsolosluk gibi resmi kurumlarının dahi PKK yanlısı kuruluşlara para transfer ettiğini biliyoruz.” (13.03.2013 Yeniçağ-Selcan Taşçı.) Biliyoruz ama gene de tarihi dikkate almak zorundayız.
Seferberlikte Balkanlar’daki Türklere nefes aldırmayan Bulgarlar da Türk kökenli idi.

 


***

 


Evet  “Vikinglerin torunlarını hep mert, kahraman olarak bildik”  diyen Cumhurbaşkanımız, Silivri’ye kapatılan Türk subaylarının mert ve kahraman olmalarından şüphe etmiyordur her halde. Onlar niye kendi iktidarlarının şefkat ve saygısına layık görülmüyor?..

Yazarın Diğer Yazıları