Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın düştüğü büyük tuzak

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın düştüğü büyük tuzak

Bir ay içinde karar alınacak ve kongreye gidilecek. Tüzük böyle diyor. Burak Elmas''ın başkanlığı sürdürme şansı kalmadı. Çünkü yine tüzüğe göre mevcut başkan ve yönetimi bu tür durumda tekrar aday olamıyor.

Bir tuzaktı bu. Tuzağa düştü tecrübesiz başkan. Oysa ibra edilmeyeceğini sağır sultan bile duymuştu. İbra etmeyecekler bunu açık açık söylüyordu. Bunu görüp de mali genel kurula gitmeden olağanüstü kongre kararı alsaydı aday olabilecekti.

Tecrübesizliği burada sonunu hazırladı. Oysa hemen yakınında, ailesinde Türkiye''nin gelmiş geçmiş en başarılı başkanı Faruk Süren vardı. Kendisinin kayınpederi.

Danışsaydı, aldığı kararlarda görüşünü alsaydı, en azından Fatih Terim''in görevine son verme döneminde ona da bir sorsaydı ya. Eminim bu duruma düşmezdi. En önemlisi de Fatih Terim gibi bir markadan sonra kim ömrü yardımcı antrenörlükle geçmiş birini takımın başına getirir ki? Burak Elmas getirdi, sonuç ortada!

Kongrede boşuna konuştu! Oraya gelenler zaten kararlarını verip gelmişlerdi. Bir de ne olursa olsun Galatasaray Liseli olmamak dezavantajıydı zaten. Oradan da kayıptı. Sonuçta rüzgar gibi geldi ve geçti. 6 ayda işi biti.

Peki yerine kim gelecek? Aday çok. Bu adaylar çoktan başlamışlardı çalışmaya. Hatta Dursun Özbek, Elmas''ın seçildiği son kongrede aday olmamıştı. Bunun nedenini soranlara da "Hazırlanacağım. Zaten bu yönetim bir yılı dolduramaz. O zaman olacağım" demişti.

Yani henüz açıklamadı ama aday olacak sanırım bu seçimde. Serdar Güzelaydın''la birlikte çalışıyorlarmış zaten. Fatih Terim''i de almak istediği söyleniyor ekibinin içine. Teknik direktör olarak mı, sportif direktör adı altında profesyonel yönetici olarak mı, yoksa yönetim kurulu üyesi olarak mı; orası yapılacak görüşmelerden sonra belli olacak diye duydum.

Abdurrahim Albayrak''ın da Dursun Özbek''le birlikte olabileceği konuşuluyor.

Ünal Aysal''ın da adaylığı söyleniyor. Ancak kendisinden ses yok.

Kesin aday olacak iki isim ise Eşref Hamamcıoğlu ve Adnan Öztürk. İkisi de aday olacaklarını hep söylüyorlardı. Zaten Elmas yönetiminin ibra olmayacağını tahmin ettiklerinden hazırlıklarını çoktan başlamışlar.

Galatasaray''da son durum şimdilik bu. Ancak önümüzdeki günler yoğun kulis çalışmalarına sahne olacak.

Son söz yine Burak Elmas''a... Dünyanın servetini harcasan da bulamayacağın bir danışmana, kayınpederine, yani Faruk Süren''e danışmaz mı önemli kararları alırken?  

Yazarın Diğer Yazıları