UEFA helal olsun!

2007-2008 sezonunun en çok konuşulan takımı Beşiktaş, ligin son maçına başlarken oldukça zor gürünen UEFA şansını, Trabzonspor'un yardımıyla kazandı. Beşiktaş, son maçını muhteşem bir sonuçla bitirdi. Ve üçlü averajla UEFA Kupası'na gitmeyi başardı.

Ligin bu son karşılaşmasında bu maçı yorumlamak kolay bir iş değildi..Beşiktaş maça çok hızlı başladı. Daha maçın 50.saniyesinde Holosko'nun ortasında Nobre ilk golü attı. 4.dakikada İbrahim Kaş, 6.dakikada Ali Tandoğan ve 10.dakikada yine İbrahim Kaş durumu 4-0'a getirdi. Bu inanılmaz 10 dakika bu sezon bir başka maçta yaşanmamıştı. Üstelik rakibi Sivas ilk yarıda gol bulamamıştı. Ancak Sivas'ın atacağı bir golde bu skor ona yetmiyordu. Ancak bu maçın dışında Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi yenmesi işleri birden ters yüz etti. Zira bu durumda şampiyon dışındaki üç takım üçlü averaja kalacak, UEFA'ya gidecek takımı üçlü averaj tayin edecekti. Üçlü averajda da Fenerbahçe'nin Sivas'ı farklı mağlup etmesi, Beşiktaş'a UEFA'ya katılma hakkını getirecekti. İlk yarı arasında maçların sonucunu öğrenen Beşiktaşlı futbolcular herhalde bu yüzden işi rolentiye aldı.

Maçın sonunda atılan beşinci gol ise Kartal'ı havalara uçurdu.. Beşiktaş ligin son maçında inanılmazı başardı ve UEFA'ya gitmeyi gerçekleştirdi. Tabii bunda ezeli rakibi F.Bahçe'nin ve Trabzonspor'un büyük rolü vardı.

Beşiktaş dün gece belki de son kez oynayacağı İnönü Stadında muhteşem bir galibiyet aldı. Ancak Trabzonspor'un F.Bahçe karşısında aldığı galibiyetin de anlamı bir başkaydı. Ve Siyah Beyazlılar bugün Trabzon'a teşekkür borcunu sunmalıydı. Ancak ne olursa olsun son maçını kazanan Beşiktaş Avrupa'da bizi temsil edecektir. Ve Beşiktaş'a UEFA Kupası 'Anneler Günü'nde' anasının ak sütü kadar helaldir..

Yazarın Diğer Yazıları