Ülkü Ocakları Amerika’da

 

kursat-zorlu.jpg

ABD Ülkü Ocakları Başkanı Adil Yiğiter (sağda) ve Kaya Kuzucu (solda).

Ülkü Ocakları özellikle belirli bir neslin yetişmesinde büyük rol oynamıştır. Allah mekanını cennet etsin! Rahmetli babam Bahri Zorlu en üst seviyede Ülkü Ocaklarına hizmet vermiş ve nice ülkü devleri gibi geleceğe taşınmasına katkı sağlamıştır. Yerköy’de geçen çocukluk yıllarımızda bu hizmet kervanına emeği geçen kişileri unutmamız mümkün değildir. İşte bu büyük çatının bir parçası ABD’de, New York eyaletinde faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yıl kuruluşunun 20. yıldönümünü kutlayan ABD Ülkü Ocakları, samimi ve fedakar bir ekiple yoluna devam ediyor. 

Yerköy’den New York’a

Her ne kadar kutlamalara yetişememiş olsak da gecenin ardından Başkan Adil Yiğiter ve sanatçı Kaya Kuzucu ile sohbet etme imkanımız oldu. Başkan Yiğiter 1985 Yerköy doğumlu. Adeta doğuştan ülkücü... Yerköy’de Ülkücü hareketin emektarlarından Ömer Yiğiter’in oğlu. Ömer ağabeyin özellikle Sabri Şahin’le olan fedakar mücadeleleri dillere destan. Adil ve ailesi yıllar önce ABD’ye yerleşmişler. Yabancı dili çok iyi düzeyde. Kısıtlı imkanlara rağmen saygılı ve girişken yapısıyla güzel işler yapmaya başlamış. Öncelikle Ocak için bir yer kiralamış ve orada yaşayan soydaşlarımızın çocuklarına Türkçe öğretmeyi planlıyor. Geçtiğimiz yıl MHP’den Tuğrul Türkeş, Zuhal Topçu ve Şenol Bal burayı ziyaret etmişler. Başkan Yiğiter her konuşmasında kendisinden önceki başkanlara teşekkür ederek söze başlıyor ve “Bir hayalim var... İnşallah bir gün bu Ocaktan yetişmiş kardeşlerimizi Senato’ya yollayacağız”  diyor. Arkadaşlarıyla birlikte önümüzdeki süreçte ABD’nin farklı şehirlerinde teşkilatlanmayı ve Türk Dünyasına mensup insanlarla işbirliği yapmayı hedefliyor. Başkan Yiğiter  “sözde Ermeni soykırımı” başta olmak üzere farklı konularda sürdürülen tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının yetersizliğinden söz ediyor. ABD’de her yıl düzenlenen ’Türk Günleri’ve yürüyüşleri de bu kapsamda değerlendiriliyor. Hangi mesele olursa olsun uzman ve liyakat sahibi kişilerin gelmesini ve hatta Washington’da senatörlerin tek tek ziyaret edilerek Türk’ün haklı davasının anlatılması gerektiğini belirtiyor.
İnanın buralarda bu işleri yapmak hiç kolay değil. Özellikle yurt dışındaki insanlarımızın birlik ve beraberlik noktasında yaşadıkları bazı sorunları yakından biliyorum. Kimi zaman farklılıkların zenginlik yerine ayrışma aracı olarak kullanılması, kolektif hareket ve aynı hedefe yürümek düşüncesinin sonuç vermesine engel oluyor. Halen kayıt altına alınmamışları da düşünürsek ABD’de 500 bine yakın Türk nüfusu bulunuyor.

Türk milleti sensiz asla

Ocak’taki sohbetimiz sırasında Kaya Kuzucu ilk kez MHP kongresinde dinlenen  “Türk Milleti Sensiz Asla” şarkısının hikayesini anlattı. Şarkının ortaya çıkma süreci kongreden önce Genel Başkan Devlet Bahçeli’den gelen telefonla başlamış. G. Başkan Bahçeli AKP’nin Türk kültür ve tarihini göz ardı ettiğini, Türk kavramını hiçe saydığını ifade ederek bu hususta bir şarkı çıkarmasını istemiş. Kaya Kuzucu  “10 gün içinde hazır edeceğini” söyleyince “yarın bekliyorum”  demiş... Parçanın bestesi daha önce hazır olduğundan bu motivasyonla sözlerini yazmak zor olmamış. Böylelikle ertesi gün Sayın Bahçeli’nin makamında verilen canlı sunumla parçanın seslendirilmesi kesinleşmiş.
Gelecek yazımızda Washington’da Doğu Türkistan özgürlük mücadelesinin sembol ismi Rabia Kadir ile yaptığımız röportajı paylaşacağız...

Yazarın Diğer Yazıları