Ünlüleri aramak tehlikeye davetiye

Ünlüleri aramak tehlikeye davetiye
İnternet kullanıcıları, popüler kişileri, magazin haber, fotoğraf ve videolarını ararken karşı karşıya oldukları güvenlik risklerinden tamamen habersiz durumda

Bilgisayar ve internet güvenliği firması McAfee, internetteki tehlikelere yönelik yeni araştırmasını yayımladı.  McAfee Most Dangerous CelebritiesTM araştırmasında elde edilen sonuçlara göre, internette ünlü kişiler kullanılarak insanlara tuzaklar kuruluyor. McAfee’de tüketici güvenliğinin baş savunucusu Gary Davis, “Pek çok tüketici, ünlüler ve magazin haber, fotoğraf ve videolarını internette ararken karşı karşıya oldukları güvenlik risklerinden tamamen habersiz; anında istediklerine ulaşabilmek için güvenliklerini riske atıyorlar” dedi. McAfee gizlilik baş yetkilisi Michelle Dennedy de “İnternet korsanları, insanları cihazlarına zarar verebilecek ve kişisel verilerini tehlikeye atabilecek sitelere yönlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Nasıl korunabilirsiniz?
McAfee bu tür saldırganlardan korunmak için şu yolları kullanmanızı öneriyor: 
* Üçüncü taraflara ait bağlantılara tıklamaktan sakının. İçeriklere doğrudan resmi web sitelerinin içerik sağlayıcılarından erişebilmeniz gerekir. 
* Sizi riskli web siteleri veya linkler konusunda o site veya bağlantıya gitmeden önce bilgilendirecek web koruma hizmetleri kullanın. 
* Şüpheli web sitelerinden video indirmeyin.  
* “Ücretsiz indir” açık ara virüs taşımaya en çok meyilli aramadır. Video veya dosya indirmek için arama yapan herkesin, bilgisayarlarına kötü amaçlı yazılım ve benzeri güvenli olmayan içeriği taşımamak için dikkatli olması gerekir. 
*  Telefonunuzda ve diğer mobil cihazlarınızda her zaman şifre koruması kullanın.
*  SiteAdvisor yazılımı gibi bir araç vasıtasıyla çevrimiçi arama yapın. Bu yazılımlar, kullanıcıları kötü niyetli web sitelerinden ve tarayıcı istismarlarından korur.