Uzaktan eğitim geri mi dönüyor. YÖK Başkanı'ndan flaş açıklama

Uzaktan eğitim geri mi dönüyor. YÖK Başkanı'ndan flaş açıklama
YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptığı açıklamada, depremden etkilenen iller, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ve Adıyaman'daki üniversitelerin isterlerse 1 yıl daha uzaktan eğitim yapabileceğini belirtti.

Binlerce insanın hayatını kaybettiği büyük Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerin başında gelen Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ve Adıyaman'da yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte birçok öğrenci okula gitmekte sıkıntı yaşıyor.

Yüzlerce evin yıkıldığı binlerce kişinin hayatını kaybettiği şehirlerde barınma sıkıntısı yaşayan öğrencileri rahatlatacak açıklama YÖK Başkanı Erol Özvar’dan geldi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ve Adıyaman'daki üniversitelerin isterlerse 1 yıl daha uzaktan eğitim yapabileceğini açıkladı.

Deprem bölgesindeki üniversite öğrencileriyle ilgili de konuşan Özvar "Deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri diğer illerdeki üniversitelerin aynı bölümlerinde özel statülü öğrenci olarak eğitim alabilecek" duyurusunda bulundu.

UZAKTAN EĞİTİM VEREBİLECEK ÜNİVERSİTELER

Adıyaman Üniversitesi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi.

İnönü Üniversitesi.

İskenderun Teknik Üniversitesi.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi.

İlgili Haberler