YÖK'ten uzaktan eğitim kararı

YÖK'ten uzaktan eğitim kararı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 7 üniversite için bazı bölümleri kapsayacak şekilde uzaktan eğitim kararı alınabileceğini açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Maraş merkezli depremlerden etkilenen 4 ildeki üniversitelere yönelik bir dizi karar aldı. Kararlar; ders ve sınıf bazında uzaktan öğretim kararının okullara bırakılmasını da içeriyor.

thumbs-b-c-7719d82d3ac02b17506781c89a032a4f.jpg

YÖK, 5 Eylül günü yapılan toplantıda, Maraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş'taki üniversitelerin durumunu görüştü. Buralardaki eğitim ve öğretime ilişkin bir dizi karar alan YÖK; Adıyaman Üniversitesi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörlüklerine söz konusu kararları bildirdi.

Bu okullardaki tüm öğrencilerden talep edenlere, kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı verilmesi de kararlaştırıldı.

Uzak öğretim kararı verilen okullarda, Öğretmenlik Uygulaması dersini yüz yüze alması gereken öğrencilerin talepleri halinde, bu derse hali hazırda bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebilecekleri belirtildi. İhtiyaç duyulması halinde, üniversitelerin bu durumdaki öğrencilerin işlemlerini koordine edebilmesi için sorumlu birim görevlendirebileceği kaydedildi.

thumbs-b-c-949af26e0a7dfa72b939271d139699b2.jpg

Karara göre ayrıca, söz konusu illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan tüm öğrencilerden talep edenlere, -eğitim öğretim süresine dahil edilmeden- 1 yıl kayıt dondurma hakkı tanınacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.