Yandaş Medya’da deprem!

28 Ekim 2014 tarihli yazımızda, “Yandaş medyayı zor günler bekliyor” başlığı altında bakınız neler yazmıştık:
“Sabah’tan Star’a kadar havuz medyasında pek çok kalemle yolların ayrılacağını Fuat Avni, Twitter’i ile duyurdu. Her söylediği çıktığına göre Fuat Avni’nin bu söylediği de çıkacaktır.”
Star Medya Grubu ve Kanal 24 ile Akşam ve Güneş gazetelerinin sahibi Ethem Sancak, dün gece Fuat Avni’nin bir ay önce duyurduğu operasyonu yaptı. Star Medya Yayıncılık Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu’nu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert’i, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan’ı görevden aldı.
Bir ay önce bu gazeteleri yönetenlerin görevden alınacağını ve çalışacak gazete bulamayacağını, çünkü meslektaşlarının yüzüne bakacak halleri kalmadığını söyleyen Fuat Avni, adı geçen gazetecilerin kovulma sebeplerini de özetle şöyle duyurdu: 55 bin lira gibi çok yüksek maaşlar alıyor olmaları. Alınan maaşların ötesinde mal varlıklarındaki dikkati çeken artışlar... Ethem Sancak “Bir iş adamı” olarak gazetesini “Bir iş adamı gibi yönetmek” istediğini Erdoğan’a, yani bir iddiaya göre gazetelerin gerçek sahibi olana iletti, olup bitenleri anlattı. Erdoğan da Sancak’a “Olur”dedi...
Yine Fuat Avni, gazetelerinden atılan bu kişilere, “Sizi milletvekili yapacağız” diyecekler amma, yapmayacaklar. Yine Fuat Avni, Karaalioğlu’nun gözünün Sabah’ın Genel Yayın Yönetmenliği’nde olduğunu da söylüyor.
Asıl trajikomik olan şey ise bu isimlerin “Dakka bir, gol bir” hesabı, “paralel yapının adamı” olmakla suçlanmaları... Yani hemen her gün “paralel yapı” manşeti atan, “paralel yapı” hakkında kitaplar dolusu makaleler yazan genel yayın yönetmenlerinin “paralel yapının adamı” olmakla suçlanması, ibretiâlem bir hâl olsa gerek.
Bu demektir ki bugün “paralel yapı”  diye malum değirmene su taşıyanlar oyun bittiğinde “Fil” likten “Vezirlik” ten çıkıp “piyonlarla”  aynı torbaya doldurulacak.
Fuat Avni ile başladık, yine Fuat Avni ile bitirelim. Fuat Avni diyor ki:
“(...) MİT’in hazırladığı tasfiye dosyası onaylandı. Doğan Grubu’nun ve Gül’e yakın isimlerin tamamen medyadan silinmesi isteniyor... Doğan Medya Grubu’nu alacak isimler bile belirlendi. Yeni bir iş adamı havuzu oluşturuldu. Havuzun başındaki lokomotif tek kişi görünecek.”
Ve devam ediyor:
“(...) Doğan Medya Grubu’nun alınmasında lokomotif olma görevi Şahenk’e verilirken Zahit Akman’ı da komiser olarak atadı.”
Şayet Fuat Avni’nin bu söyledikleri de tamamen doğru çıkarsa, Türkiye’nin halini siz düşünün. Milli İstihbarat Teşkilatı gibi bir kurumun bu tür işlerde kullanıldığı bir Türkiye sizce nasıl bir Türkiye’dir, bu işler tam da böyle olursa bu soruyu kendinize sorun ve “Bize sıra ne zaman gelecek” diye beklemeyin. Demek ki siz “sıraya konulmayacak” kadar önemsizsiniz...
Veya bu illegal yapının meşru görünmesi için “lazım olanlardan”sınız...

Yazarın Diğer Yazıları