Yandaş meselesi

10 Temmuz için geri sayım devam ediyor. Kötü olan Bahçeli cephesinde hiçbir olumlu adım görülmemesi. Oktay Vural'ın Grup Başkan Vekilliği'nden istifası bile bazılarını harekete geçiremiyorsa durum vahim. Aynı Vural'ın "MHP'nin artık yenilenmeye ihtiyacı var" uyarısı dahi dikkate alınmıyor. Erbakan'ın sözünü ettiği gündeme gelecek gibi; "Kanlı mı yoksa kansız mı olacak?" Asıl tehlike bu. MHP'de tehlike çanları çalarken Bahçeli'nin "Bizim de oyunlarımız var" diyebilmesini iki kere düşünelim. Kendisine önerimiz bir an önce "izzet-i ikbal ile çekilmesi." Yıllarca uğraşıp didinip ortaya çıkardığı imajını daha fazla hırpalatmamalı.

...

"Çifte rafine" tavrıyla Başkan Yardımcısı olan Semih Yalçın'ı her izlediğimizde kulaklarını çınlatıyoruz. Tom Miks modeli saçları ayrı felaket. Ona bir başka öneride bulunmak istiyoruz; makam odasındaki iki üç plaketin arasına başka şeyler de serpiştirmeli. "Nasılsa bir süre sonra burayı boşaltmak zorunda kalacağım" düşüncesindeyse lafımızı geri alırız. Yalçın'ın en büyük handikapı, konuşma tarzı. Birleştirici değil. Hep ayrıştırıcı. Affetsin ama, MHP içinde "en antipatik kim?" anketi yapsak birincilik uzak ara onun.

Zor olanı sormak

"Adam olacak çocuk" deriz ya bu benzetmeyi, daha doğrusu uzağı görmeyi severiz. Çocuk benzetmesi yaptık diye de kimse alınmasın. Merhum Mithat Perin de yanında başladığımda bana hep "çocuk" derdi. Bu hitap şeklini severiz. Veyis Ateş'i daha az iddialı bir kanalda keşfetmiştik. İyi hazırlıklı yapımlara imza atıyor. Beğenimizi kaleme aldık. Zaman haklı çıkarmaya devam etti. Bugün Habertük'ün Ankara temsilcisi. Akılda Kalan'la önemli sorgulamalara imza atıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'yla da siyaset dışı konuştu. Stüdyo terk ettirecek eşelemeleri "kadife eldiven"le sundu. Hatta Alevi, Zaza, solcu gibi kelimeleri tahrip etmeden söyleyebildi. Türkiye'de kimilerine göre handikap diye nitelendirilen kimi özelliklerine rağmen, hesap uzmanlığından CHP'nin zirvesine uzanan yolu kahramanın ağzından dinlettirdi. Bir yıldır kesilmemiş sakalıyla Kılıçdaroğlu fotoğraflarını ekrana sürdü. Karşıt görüşlülerden nasıl dayak yediğini CHP liderinin kendi ağzından dinledik. Selvi Hanım'ı ilk gördüğü günü "iç güveysi nikahı"nın öyküsünü anı resimleriyle süsledi.

...

Turgut Özal'la ilgili övgüleri, Kılıçdaroğlu'nun ağzından duymak şaşırtıcıydı. Özal'ın rakamlar konusunda kül yutmadığı itirafı hoştu. Süleyman Demirel ve Tansu Çiller için de olumlu konuşmasını sevdik. Devlet adamlığı bu olsa gerek. Ancak, bu akışı sağlayanın kim olduğunu bilelim. Veyis başarılı trendine devam ediyor. Kendisini kutluyoruz. Hani bip atacağız ya, bir yerinden yakalayalım. Geriye fazla yaslanmamalı. "Sergen Yalçın tarzı oturuş" kısa süreli bile olsa hoş durmuyor.

Yazarın Diğer Yazıları