Yedek Kartal uçamadı..

Cumartesi günü Fenerbahçe, salı günü de Liverpool ile zorlu iki maç yapacak olan Beşiktaş yedek kadrosuyla çıktığı karşılaşmada bir avuç taraftarını üzdü. Herhalde bunun böyle olacağını tahmin eden Beşiktaşlılar kupa maçına fazla ilgi göstermemişti..
 İstanbulspor beraberliğinin ardından esas kadroyu dinlendirme düşüncesi hoca adına ne kadar doğru ise, ortaya konan oyun dün oynayan futbolcular adına o kadar yanlıştı. Halbuki yedek Kartal maça oldukça iyi başlamıştı. Hatta maçın başında Higuain'in Beşiktaş formasıyla attığı ilk gol, dün yedeklerin as takım futbolcularını zorlayacağını bile düşündürdü. Ancak yedek Kartal ne yazık ki golden sonra anlaşılmaz bir şekilde durdu. Golden sonra Rizespor oyunun tamamen hakimi oldu. Karadeniz ekibi ilk yarıda gol atamadıysa bu Beşiktaş defansının iyi oyunuyla değil, Rizespor golcülerinin beceriksizliğinden kaynaklanıyordu.
Ertuğrul hocanın ikinci yarıda Aydın'ı oyundan alarak, İbrahim Üzülmez'i alması da Kartal'a ilaç olmadı. Zira ikinci yarıda oyunun tek hakimi yine Rizespor'du. Zaten Yeşil Mavililer bu yarıda attıkları iki gol ve kaçırdıkları sayısız fırsatla galibiyeti de hak etmişti.
Dün gece Beşiktaş'ın yedekleri, aslında Ertuğrul hocayı bir anlamda rahatlattı. Beşiktaş'ın hocası bu takımdan kimsenin esas kadroyu zorlayamayacağına karar verdiyse, artık hiç bir problem kalmamıştır. Ki oyuna tekrar baktığında hocanın bu kararı vermesi de gayet normaldir. Bence dün geceki maç iki zorlu maç öncesinde kuracağı takım hakkında Ertuğrul hocayı bir hayli düze çıkarttı. Çünkü görüldü ki bu oyunla yedek Kartal'dan hiçbiri esas Kartal olamaz…

Yazarın Diğer Yazıları