Yeni yabancılar!

Tigana ile bir türlü başarılı olamayan Beşiktaş’ın, yabancı hocadan iki sezon bulamadığı mutluluğu bu sene yerli hocada bulma girişimini,  yerli hocalara şans vermeyen üç büyükler arasında övgüye değer bir davranış olarak görüyorum.. Ancak lige iyi bir başlangıç yapmasına rağmen Ertuğrul hocanın en zayıf noktasının da tecrübesizliği olduğunu düşünüyorum. Ancak Sağlam’ın şimdiye kadar aldığı kararların da  kötü olduğu da söylenemez. Zira ligin başında aldığı sonuçlar bunu bize gösteriyor..

Beşiktaş forması altında bir türlü iyi işler yapamayan Gökhan Güleç, Ali Güneş, Mustafa Doğan ve Fahri’yi gönderen Sağlam’ın yine takıma katkısının olmadığı artık belli olan Burak, İbrahim Akın, Ali Tandoğan ve Baki’ye de kadroda şans vermemesi yerinde kararlar olarak gözüküyor.
Şimdi Beşiktaş’ın önündeki en büyük sorun bu sezon alınan yabancılar. Ertuğrul hocanın kendi isteğiyle alındığını söylediği Tello, Diatta, Cisse ve Higuin’den Beşiktaş daha çok yararlanmalıdır. Çalışkanlığı ve isabetli paslarıyla en faydalı yabancı gibi gözüken Cisse ile yavaş yavaş takıma alışan Tello’nun gelecek günlerde Beşiktaş’a daha da faydalı olacağı söylenebilir. Ancak Diatta ve Higuin için ayni şeyleri söylemek zor. Özellikle büyük umutlarla alınan Higuin’in nasıl bir oyuncu olduğu hakkında kimsenin bir fikri hâlâ oluşmuş değil.

Yani herşeye rağmen lige iyi bir başlangıç yapan Siyah Beyazlılarda bu sezon alınan yabancıların ne kadar takıma yararlı olacağı hâlâ bir soru işareti. Belki de bu Beşiktaş’ın en hassas bölgesi. Özellikle Eğtuğrul Sağlam’ın, kendi isteğiyle alındığını söylediği bu oyuncuların arkasında durması, konuyu daha da önemli hale getiriyor..

Yazarın Diğer Yazıları