Yerel Yönetim Komisyonları sahada işbaşında: “Özerklik” halloldu!..

Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan çok ama çok özür diliyorum!.. Nedenini izah etmeye çalışacağım..
Terör bölgesinde hakimiyeti tam manası ile ele alan terör örgütü  PKK, Vali ve Kaymakam atamalarından sonra özerklik aşamasında yeni bir adım daha attı. Kandil,HDP/ DBP’li Belediyeleri bünyesinde Yerel Yönetimler Komisyonlarını kurdu.
Kandil çetesi  tarafından HDP/ DBP’li Belediyeleri kontrol altında tutmak ve belediyelerden yeterli desteği sağlamak amacıyla belediyeler bünyesinde kırsal unsurlarca  komisyonlar oluşturuldu.. Bu adımın amacı çok net; belediyeler aracılığıyla özerkliğin yerleşmesini sağlamak.
Bölgedeki güvenlik kaynaklarından aldığım bilgiye göre; belediyeler,gerçekleştirdikleri  tüm işlemleri bu komisyonlara danışarak yapıyor. Bu komisyonlara danışmadan yapılan işlemler ilk başta geçerli gibi görünse  de daha sonra  kurul tarafından iptal ediliyor.
Belediye bünyesindeki halkla ilişkiler ve destek hizmetlerinin tamamen bu komisyonların kontrolünde faaliyet yürüttükleri ve kırsal unsuların vergilendirme, ihale dağıtımı, işe alımlar ve kırsal unsurların lojistik ihtiyaçlarının karşılanması için çalıştıkları  belirtiliyor..
Özellikle kırsal unsurlar, şehirdeki faaliyetlerini daha rahat  yürütmek için milislerini belediyeye şoför, işçi ve zabıta gibi yerleştirerek belediyenin imkânlarından faydalanılıyor..
Bunun son  çarpıcı örneği Mardin Belediyesinde yaşanmış. Konuyla ilgili YENİÇAĞ’a bilgi veren güvenlik kaynağı şunları söylüyor;
 “Mardin Büyükşehir belediyesi tarafından lisans ve ön lisans mezunu personel alımına yapılan ilk başvuranların hepsi HDP ve DBP’den referanslı şahıslar olmasına rağmen kırsal unsurlara bağlı komisyonlar tarafından reddedildi. Belediye ise alımları silahlı unsurların gönderdiği listeye göre yaptı.
Belediyelerde görevli Kandil temsilcilerinden oluşan komisyonların işe alımlarda tek söz sahibi olması Belediye başkanlarının bu komisyonlarla çoğu zaman ihtilafa düşmesine de sebep oluyor.
Belediye başkanları ile yaşanan bu ihtilafları çözmek adına Kandil, Kuzey Irak’taki kamplarda üniversite mezunu teröristleri belediye konusunda eğitiyor.. Eğitim sonrası belediye başkan yardımcısı olarak işe alınacak bu silahlı PKK’lıların belediyelerde tek sorumlu olmaları planlanıyor.
Belediyelerde görevli bazı şahıslardan aldığımız bilgilere göre, Kandil’e bağlı bu komisyonlar belediyeleri ara ara teftiş ediyor..
Mardin Büyükşehir Belediyesi de  geçtiğimiz günlerde bu komisyon tarafından teftiş edildi. Edindiğimiz bilgilere göre;  Diyarbakır’dan teftişe gelen kişilerin personel ile görüşme yaptı, bazı ihalelerle ilgili olarak personeli sorguya çekti”.
AKP ile PKK ’nın müzakere masasında özerkliği seçim sonrasına bırakalım tartışmasını dün yazmıştım. Bize gelen bu yeni bilgilerin daha fazlası herhalde Ahmet Davutoğlu’nun önüne konuyordur. Şimdi!..Davutoğlu ne yapsın?.. PKK’ya “özerkliği seçim sonrasına bırakalım” diye yalvarmaktan başka çaresi kalmış mı?..
Hocaya  yönelttiğim sert eleştirilerden dolayı özür diliyorum!..
Bir başka haberde Siirt’ten;
KCK Asayiş Siirt’te 15 yaşındaki kızı kaçırmaya kalktı..
PKK’nın  silahlı KCK asayiş birimleri, 7 Aralık akşamı 15 ve 18 yaşlarındaki iki kız çocuğunu kaçırmaya çalışırken çocukların aileleri tarafından engellendi. Yaşanan arbedede 15 yaşındaki kız çocuğu elinden bıçakla yaralandı. Olay ile ilgili bilgi veren güvenlik yetkilisi şunları anlattı;
 “KCK asayiş eve baskın yaptı. PKK’nın gençlik yapılanması YDGH tarafından birçok doğu ilinde kurulan KCK asayiş birimi son bir haftadır Siirt’te de silahlı eylemler gerçekleştirmeye başlamıştı. Siirt’te akşam saatlerinde ara sokaklarda silahlı ve maskeli devriye atan YDGH mensupları yolda gördükleri herkese kimlik kontrolü yapmanın yanı sıra geçtiğimiz günlerde kendilerine karşı gelen iki gençten birini kafasından diğerini bacağından pompalı tüfekle yaralamıştı.
Siirt’teki KCK Asayiş Birimi 7 Aralık akşamı Barış Mahallesi’nde bir eve baskın düzenleyerek evin 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırmaya çalıştı. Ailenin direnmesine rağmen çocuğu evden dışarı çıkaran örgüt mensupları direnen çocuğu elinden bıçakladı. Bu sırada yaşanan arbedede örgüt mensuplarının elindeki 18 yaşındaki başka bir kız çocuğu da kaçmayı başardı.
Olaydan sonra uzun süre kendine gelemeyen kız çocukları, teröristlerin kendilerini dağa götüreceklerini, direnmeleri durumunda öldüreceklerini söylediklerini ifade etti. Fabrikada çalıştıkları için akşamları  eve geç geldiklerini bu yüzden KCK Asayiş’in kendilerini hedef aldığını ifade eden çocuklar, devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi”.
Devlet onlara daha nasıl sahip çıksın!..
Ahmet Davutoğlu, pazarlık masasına her oturduğunda   “önce kamu düzeni”  deyip PKK’dan kamu düzenini sağlaması için yalvarmıyor mu?..
Bakın işte;su koyuveren PKK..
Bende Başbakanın hakkını yiyenlerden(!) olduğum için.. Tekrar tekrar özür dilerim!..

Yazarın Diğer Yazıları