Yerli malı kullanmalı

Eskiden ilkokullarda yerli malı haftası yapılırdı ve “Yerli malı, Türk’ün malı herkes onu kullanmalı” diye bir slogan vardı. Herhalde Hollandalı hocaya birileri bunu anlattı ki; o da yabancıları Noel tatiline göndererek bu eski kutlamanın ne olduğunu test etmek istedi. Sanırım Rijkaard yerli malı Galatasaray’ın yapacaklarını görmek düşüncesindeydi. Aslında bu düşünce bir anlamda Avrupa Ligi’ndeki Sturm Graz’la sınıfı geçemeyen bazı futbolcular için önemli ve son şanstı. Dün gecenin geç saatlerinde başlayan maçta yerli malı futbolcular, ya “Evet, biz bu işi becerebiliriz” ya da “Hayır, yabancıların katkısı olmadan biz bu işi yapamıyoruz” diyeceklerdi. Ve Galatasaraylılar dün gece, “Biz bu işi yapabiliriz” dediler.
Önce orta alanda Ayhan’ın etkisiz oyununa rağmen, Barış, Mustafa Sarp, Caner ve onlara yardım eden Arda ve Sabri ile rakibe oyun şansı vermediler. İleride Aydın’la eksik oynayan G.Saray, Arda ve Caner’in etkili oyunu ile maçı kopardı.
Trabzonspor’un, kalesinde gördüğü ikinci golden sonra canlanması bordo-mavililer açısından oldukça ilginçti. Güneş’in yaptığı değişiklikler oyuna dengeyi getirdi. Ancak şans Trabzonspor’un yanında değildi.
Galatasaray’ın yerli malı futbolcuları dün gece, hocalarına “Biz bu işi yabancı yardımı olmadan da yapabiliriz” dediler.
Trabzonspor ise ilk yarıda iyi sinyaller vermezken, ikinci devrede biraz takviye ile zirveye oynarız der gibiydiler. Galatasaray dün gece kazanırken, Caner takımda kalma vizesi aldı. Ancak Aydın ne yazık ki gidecekler listesinden çıkamadı.

Yazarın Diğer Yazıları