Yiğido yaralandı..

Lig'de 16 haftadır liderliğini sürdüren Sivasspor, sonunda uzun bir aradan sonra liderliği kaybetti..Hafta içinde şampiyonluğa camia olarak inandıklarını söyleyen Yiğidolar, hiç beklemedikleri bu yenilgi ile bu yolda büyük bir yara aldılar..
Anadolu'dan bir şampiyon çıkartarak adlarını Türk Futbol tarihine yazdırmayı kendilerine hedef seçen Yiğidolar, İstanbul Belediye karşısında bu kadar zor durumlara düşeceğini belki de düşünmemişti. Gaziantep karşısında aldıkları yenilgiden sonra liderliğini, Beşiktaş'ın yenilmesiyle koruyan Sivasspor'un bu kez şans yanında değildi.
Son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla kendini bir anda düşme potasında bulan İstanbul Belediye için ise bu maçın önemi oldukça fazlaydı. Zira İstanbul ekibinin alacağı bir yenilgi onu zor durumlarda bırakabilirdi. İstanbul ekibi Sivas'ın hemen maçın başlamasıyla üzerlerine geleceğini tahmit etmişti ve bunu da çok da iyi değerlendirdi. Ve hemen maçın başlarında kazandığı iki güzel gol ile rakibinin bütün planlarını ve moralini bozdu.
İstanbul ekibi orta sahayı kalabalık tutup, topun kendilerinde daha çok kalmasını iyi becerdi. Kalesinde gördüğü gollerden sonra Yiğidolar, bütün hatlarıyla rakibinin üstüne çullandı. Ancak bu baskıda stres ve savrukluk vardı.
Sivasspor uzun süre sürdürdüğü liderliği ne yazık ki hiç beklemediği bir rakibe yenilerek kaybetti.

Yazarın Diğer Yazıları