"Yıldırım'ın sözleri sözde çözüm sürecini hatırlattı"

"Yıldırım'ın sözleri sözde çözüm sürecini hatırlattı"
Milliyetçi camianın önemli isimlerinden Hakkı Öznur, AKP’nin İstanbul adayı Yıldırım’ın ‘Kürsitan’ çıkışı için, “Açılım sürecinde Erdoğan ve kurmaylarından duyduğumuz cümlelerle aynıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Milliyetçi camianın önemli isimlerinden BBP’nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşı Hakkı Öznur, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da yaptığı ‘Kürsitan’ çıkışını Yeniçağ’a değerlendirdi.

“İstanbul kaybedilince AKP'nin metabolizması bozulmuştur” diyen Öznur, “Seçim uğruna bölücü siyaset yapılıyor. Binali Yıldırım'ın İBB seçimlerini kazanmak için Diyarbakır’da verdiği son açılım mesajları “2009-2015 PKK Açılımı Süreci”nde bizzat AKP Genel Başkanı Erdoğan ve AKP kurmaylarından duyduğumuz cümlelerle aynıdır” ifadelerini kullandı.

“23 Haziran seçimlerine kadar “Kürdistan”, “Dersim”, “Kürtçe eğitim” vb. açılımları bakalım hangileri takip edecektir” diyen Öznur’un açıklamaları şöyle:

“Binali Yıldırım 31 Mart’a kadar olan dönemde sarayın aksine “beka meselesi yok” demişti, “İstanbul’da genel siyasetin değil, İstanbul’un konuşulmasını” istemişti. Peki, ne oldu şimdi? İBB korkusu “Kürdistan” lafını söylettirdi. Her şey oy için!

İBB seçimleri uğruna terörist başı ile görüşmeler başladı. Diyarbakır’da konuşmasına Kürtçe “Bayramınız kutlu olsun. Günaydın, nasılsınız?” diye başladı.

"Beka" dediler, PKK'yı "Pekeke" yaptılar Sivas’ta “PeKaKa”, Diyarbakır’da “PeKeKe” diyor. Sivas’ta “beka” diyor Diyarbakır’da “Rojbaş.” Görüldüğü üzere HDP oyları için Diyarbakır’a gidiliyor ve “Kürdistan” açılımı yapılıyor. Peki, “beka problemi”mize ne oldu?

“Kürdistan mebusu” hatırlatması yapan, “Kürdistan mebusluğundan bahseden, Irak’ın kuzeyine “Neçirvan Barzani’nin Kürtler için başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum” açıklamaları bizi şaşırtmadı. Çünkü siyonist uşağı Barzani ailesinin müttefikleri.

AKP’de Pro İsrail Barzani aşkı yeniden kabardı. Barzani ailesinin dostlarından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ve İsrail’in bölgedeki sadık adamı, küresel güçlerin maşası Neçirvan Barzani'nin yemin törenine katılmak üzere 10 Haziran günü Irak'ın kuzeyine gitti. Programdan önce sözde "Kürdistan şehitleri" için yapılan saygı duruşuna Çavuşoğlu'da eşlik etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından peşmergenin kontrolü altındaki Erbil'e giderek bir dizi temaslarda bulunmuştu. Seçimlerin ardından böyle bir ziyarette bulunulması AKP’nin siyasal kürtçülerle ilişkisini bir kez daha göstermiştir. Milletimiz soruyor: "Ne zamandan bu yana Türk Dışişleri Bakanı bölgesel yönetim başbakanlarının yemin törenine gidiyor?

Çavuşoğlu, Erbil'deki Saad Abdullah Konferans Salonunda IKBY Başkanı Neçirvan Barzani için düzenlenen yemin törenine katıldıktan sonra eski Başkan, İsrail'in uşağı Mesud Barzani ile görüştü. Mevlüt Çavuşoğlu, Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani ile görüşme yapmıştır. Mesrur Barzani kim? O da bir Türk düşmanı çok yönlü kirli ve karanlık ilişkileri ile bilinen Barzani ailesinin bir ferdi. Çavuşoğlu'nun yaptığı ziyaret bu yıl ikinci ziyaret.

Unutanlar için geçmişi şöyle bir hatırlamakta fayda vardır:

-I-KDP lideri İsrail muhibbi Mesud Barzani’yi 30 Eylül 2012 günü AKP 4. Olağan Kongresi’nde konuşturup alkışlattırmadılar mı?

-İsrail muhibbi Mesud Barzani 16 Kasım 2013’te Diyarbakır’da “Yaşasın Kürdistan” sloganları ve Kürdistan bayrağı denilen paçavra ile karşılanmadı mı?

-AKP hükümeti 16 Kasım 2013’te Diyarbakır’da Barzani ve Şivan Perver için “şeref misafirlerimiz” demedi mi?

-Barzani, Habur’dan Diyarbakır’a kadar AKP’lilerin hazırladığı konvoyla gelmedi mi? Kendisine Kürtçe “Biji Barzani, Biji Kürdistan (Yaşasın Kürdistan)” sloganları atılmadı mı?

-Çalışma odasında arkasında Sivas’a kadar uzanan bir “Kürdistan” haritası bulunan Pro-İsrail Barzani’yi göklere çıkartan, “Çözüm sürecini Barzani ile taçlandıracağız” diyen AKP Hükümeti değil mi?

- 26 Şubat 2017’de Ankara ve İstanbul’a havaalanına ve Çankaya Köşkü’ne sözde Kürdistan bayrağı denilen paçavra asılırken gösterilen tepkileri “diplomatik teamül büyütmeyin” diyen, Mesud Barzani’ye övgüler dizen Binali Yıldırım değil mi?

-“Biz Şivan Perver'iz, Biz Barzaniciyiz” diyenlere sahip çıkan, paçavraya gösterilen tepkiler için alaycı bir üslupla “bir bayrak hikayesi” diyen dönemin Başbakanı Binali değil mi?

-16 Nisan 2017 yılında yapılan referandumda “evet” için Van’ da Şivan Perver’e selam çakıp “yetiş ya Şivan Perver Yetiş Ya Mesud Barzani” diyen kimdi?

“Beka” diyenler beka sorununa yol açıyor. AKP adayının seçim kampanyası beka sorunu haline geldi. Binali Yıldırım’ın oportünist ve makyavelist yaklaşımının nedenini kamuoyu çok iyi bilmektedir.

Türkiye normalleşmelidir. Kutuplaşma, cepheleşme, bloklaşma ve gerilim siyaseti ülkeye zarar veriyor. Ne etnik üzerine ne kimlik üzerine siyaset yapmak doğru değildir.”