Yine liderlikten oldu..

Geçen sezon Beşiktaş’ı liderlikten indiren ve şampiyonluktan eden İstanbul Büyük Şehir, Kartal’ı bu kez de zirveden indirdi..
Lige süper başlayan ve sezonun en iyi ekibini kurdukları söylenen Beşiktaş, lige iyi başlangıç yapamayan İstanbul karşısında, dün gece hiç de iyi oynamadı..Üstelik daha maçın başında kazandıkları gol ile bu önemli karşılaşmada avantajlı duruma geldikleri halde bocaladılar. Bocaladılar, zira Ertuğrul Sağlam yine geçen sezon sık sık yaptığı gibi ‘giden tekere çomak’ soktu..
Öyle gösteriyor ki uzun zamandır şampiyonluğu özleyen siyah beyazlılarda bunu önleyecek tek isim Ertuğrul olacak. Zira dün gece genç hoca, hiçbir neden yokken, hatta takımda sakatlık bulunmazken, oynayan ekibi dağıttı.. Evet dağıttı.. Ligin başlarında Uğur-Cisse ön liberosu ile beğenilen, Tello’yu biz zaten defansın soluna aldık diyerek geri dörtlüde oynatan, Holokso, Delgado ve Aydın gibi etkili silahlarla yenilgiden galibiyete koşan,  Bobo gibi kaliteli bir golcüyle goller bulan Beşiktaş, hocasının sayesinde yine geriye döndü..
Dün gece genç hoca geri dörtlünün soluna İbrahim Üzülmez’i alarak, orta alanda Cisse’yi tek libero yaptı.. İlk kez onbire aldığı Ekrem Dağ ile büyük yenilik yaptı. Holosko ve Nobre ikilisiyle gol aradı. Daha maçın başında da golü de buldu. Ya sonra. Beşiktaş durdu. Sivok sakatlandı çıktı. Kartal mecburen Gökhan Zan’a kaldı. Ertuğrul hoca ikinci yarıya Tello’nun yerine Uğur’u alırken, Ekrem’i sola çekerek yeni bir değişiklik yaptı. Ancak kalesinde bir gol görünce de aceleyle Bobo’ya sarıldı. Ancak 75.dakikadan sonra yapılanlar Kartal’a ilaç olmadı.
Beşiktaş dün gece hocasının yaptığı yeniliklerle puan kaybetti..Hakemin tartışılan bir kararla Nobre’nin attığı sayılmayan golüne itirazlar etti. Ve yine geçen sezon olduğu gibi liderliği kaybederek evine döndü.

Yazarın Diğer Yazıları