Yine Sivas'a takıldı

Mustafa Denizli’inin Beşiktaş’ın başına gelmesinden sonra oynanan ilk maçta takımını televizyondan izleyen İstanbullu Beşiktaşlılar, dün gece İnönü Stadı’nı tamamen doldurmuştu.. Siyah Beyazlıların tek düşüncesi Ertuğrul Sağlam’dan sonra yaşanan değişiklikleri bir de canlı görebilmek ve bu heyecanı yaşamaktı..
Maç öncesinde Beşiktaş’ın gözlere güzel gelecek keyifli futbol ortaya koyacağını açıklayan Denizli, İnönü’ye Ankara’daki kadrodan tek değişiklik yaparak çıktı. Ancak Holosko’nun yerine Bobo’yu alarak başlayan Beşiktaş, hocasının söylediği gibi dün gece fazla da keyif vermedi. Maçın başlarında golü düşünen Siyah beyazlılar ne yazık ki ilk golü kalelerinde gördü. Mehmet Yıldız’ın attığı bu golde son haftaların başarılı adamı Zapatoncny’nin hatası affedilmezdi. Ancak golden sonra Beşiktaş hocası kadar endişeli değildi. Kartal’ın futbolcuları erken yenen gole rağmen morallerini bozmadı ve Delgado’nun attığı beraberlik golüyle oyuna tekrar denge getirdi. Atılan beraberlik golünde Denizli’nin sevinci futbolcularınkinden daha büyüktü..
Dün gece İnönü’de her iki takım adına fazla keyifli bir gece olmasada takımların açık futbol düşünceleri güzeldi. İkinci yarıda yine her iki takımın karşılıklı atakları vardı. Maçın son bölümünde her iki teknik adamın yaptığı değişiklikler oyuna fazla ivme kazandırmadı. Beşiktaş, Mustafa Denizli idaresindeki ikinci maçında sahalarında bir türlü geçemedikleri Sivasspor’u bu kez de yenemedi. Siyah Beyazlı ekipte dün gece geride Zapatoncny kendinden beklenen oyunu ortaya koyamadı. Son haftaların başarılı adamı Sivok etkisizdi. Tello ilk yarıda iyi ancak ikinci yarının hemen başında oyundan düştü. Kaptan Delgado takımın iyilerindendi, ancak topu bir kez ağlarla buluşturabildi. Beşiktaş’ın gol ayakları Bobo ile Nobre etkili değildi. Serdar’a yapılan harakete penaltı demeyen hakemin kararı bence doğruydu. Ancak hakemin kararını beğenmeyen taraftarın attığı ayakkabı takımının adına çok yalnıştı.
Gençler maçında özellikle maçın ilk 20 dakikasında fırtına gibi esen Beşiktaş’ta dün İnönü’de aynı rüzgar yoktu. Mustafa hoca evindeki maçta Siyah Beyazlıları mutlu edemedi.

Yazarın Diğer Yazıları