Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu Mart ayında olacakları açıkladı

Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu Mart ayında olacakları açıkladı
Ziraat Bankası eski yöneticisi Şenol Babuşcu, yaptığı açıklamada Mart ayı enflasyonunun ne kadar olacağını açıkladı. Şenol Babuşcu yaptığı açıklamada "Mart enflasyonu dudak uçuklatacak" dedi.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Mart ayı enflasyonunun dudak uçuklatacağını belirtti.

"ENFLASYON DUDAK UÇUKLATACAK"

Babuşçu "Mart enflasyonu dudak uçuklatacak! Mustafa Sönmez yaptığı hesaplamalara göre Mart ayında enflasyonun % 70 olacağını belirtti." dedi.

MART AYINDA ENFLASYON YÜZDE 70

Ekonomist Mustafa Sönmez''in analizinde yer verdiği hesaplamalarını paylaşan Babuşcu, Mart ayında enflasyonun yüzde 70 olacağını duyurdu. 

Mart ayında enfaslasyonun yaptığı hesaplamalara göre yüzde 70 olacağını belirten Sönmez bu konudaki analiziyle ilgili şunları söyledi:

"İthal girdiye bağımlı elektronik, beyaz eşya gibi “Ev eşyası grubu” da her ay 1 puan kadar TÜFE üretiyor. Konut grubunda, elektrik, doğalgaz su, bir süreliğine sıralarını savmış olsalar da, ayda ortalama yarım puan enflasyon bu gruptan kira artışı dolayısıyla geliyor.

Böylece gıda, ulaştırma, ev eşyası, konut gruplarında, aylık 7-7,5 puan dolayında TÜFE artışı yaşanabiliyor. Geriye kalan giyim, eğitim, sağlık, lokanta, haberleşme vb. 8 gruptan ayda 1 puan bile gelse, şubat ayında yüzde 8,5 TÜFE artışı mümkün. Bu, şubat ayında yıllık TÜFE’yi yüzde 60 basamağına çıkarmaya yetiyor.

2022 Mart ayında ise aylık artış yüzde 7,5’da kalsa bile yıllık TÜFE yüzde 70 basamağına çıkıyor.

2021 Ekim ayında yüzde 20 olan yıllık enflasyonunun 2022 Ocak ayında yüzde 50’ye yaklaştıktan sonra, mart ayında yüzde 70’i bulması çok muhtemel. Bu, gerçekten de başta geçim sorunu olmak üzere, tüm ekonomide tahribata yol açan bir sıçramadır."

 

İlgili Haberler