Zor ama güzel oldu

Uzun bir süredir şampiyonluk hasreti çeken ve son üç haftadır güzel bir çıkış yakalayan Beşiktaş, sanırım zirve yarışı yapan diğer ekiplerden şampiyonluğu bu sezon en çok isteyen ekip.. Zaten Mustafa Denizli’nin talebeleri son günlerde bunu herkese gösterdi..Kartal’ın dün akşam evindeki bu zor maçtaki tek hedefi yine üç puandı. Ve Beşiktaş dördüncü galibiyetini ikinci yarıda yaptığı değişiklikler ve güzel oyun ile kazandı. Beşiktaş, bu hafta yine kendisi gibi son dört haftadır yenilmeyen, hatta kalesinde gol görmeyen bir ekip ile oynadı. Ancak Beşiktaş dün gece maçın her dakikasında galibiyeti istediğini ortaya koydu..

Beşiktaş’ın başarılı hocası kafasındaki Kartal onbirini artık belirledi. Denizli Gençler önünü geçen haftadaki kadroda iki değişiklik yaptı. Kaleyi Rüstü’ye emanat eden hoca, galibiyete rağmen Hacettpe’den yenen iki golün hesabını çıkarttığı Zapatocyn’nin yerine Sivok’u çekmişti..
Beşiktaş, dünü gece maça iyi başladı. Özellikle orta alanda Ernst ve Tello Kartal’ın bütün ataklarında vardı. Ancak Bobo ve Nobre fazla etkili değildi. Oyunun hakimi olan ve gol isteyen Beşiktaş, kalabalık Gençlerbirliği defansını bir türlü geçemedi. Başkent ekibi bu yarıda orta alanda çok koştu, iyi mücadaleetti Beşiktaş’a gol için fırsatı vermedi.

Beşiktaş ikinci yarıda rakip alana iyice yerleşti. Mustafa Denizli’de bu yarıda mutlak gol istediğini yaptığı iki değişiklik ile gösterdi. Delgado ile Nobre’yi dışarı alan Denizli Holosko ve Yusuf’u oyuna aldı. Ve yapılan bu değişiklik Beşiktaş’a golü getirdi. Kartal’ın dün geceki en başarılı uyuncusu Ernst, Beşiktaştaki ilk golünü attı. Arkasından yine Ekrem’in Beşiktaş formasıyla ilk golü gelirken, defteri Holosko kapattı.

Beşiktaş dün gece üst üste 4.galibiyetini alarak son haftalardaki başarılı çıkışını yine sürdürdü. Maçın başından sonuna kadar kazanma adına herşeyi yaptı. İnönü’de futbol, mücadele ve gol vardı. Beşiktaş böylece şampiyonluğu ne kadar istediğini bir kez daha herkese ilan etti..

Yazarın Diğer Yazıları