Zor günde iyi sonuç...

Sezona çok iyi başlamasına rağmen İstanbul Belediye ile başlayan puan kaybı Beşiktaş’ı sarsarken, Ukrayna’daki Metalist faciası nerdeyse koca Kartal’ı bitirecekti..
Sanırım alınan ilk kötü sonuçtan sonra Ertuğrul Sağlam’ın  tartışılması ve yönetimin de yeni hoca arayışları, takım üstünde derin etkiler yapmıştı. Çünkü dün gece Beşiktaşlı futbolcuların yüzlerindeki ifade bunu söylüyordu..
Gerçekten siyah beyazlı ekip için bu olaylardan sonra çıktığı bu maçın önemi inanılmazdı..Üstelik bir gün önce ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yenilmesi, onlar için pozitif anlamda doping bile olabilirdi.. Ancak yüzlerde okunan ifadeler donuktu..
Beşiktaş, Ertuğrul hocanın her zaman yaptığı gibi dün gecede sahaya yeni bir onbirle ile çıktı. Bu yeniliğin en ilginç ismi genç Batuhan’ın hemen maçın başında attığı golden sonra hocasına koşması, bu zor günlerde futbolcuların hocalarına verdiği desteği haykırır gibiydi.
Sağlam bu maça ideal geri dörtlüsü ( Serdar. Sivok, Zapatocny, Seriç)’ın önüne, Serdar Özkan, Cisse, Delgado ve Aydın, ileride ise Nobre-Batuhan ikilisiyle çıkmıştı. Yani genç hoca Holosko, Tello, Bobo ve Uğur’a bu kez şans vermemişti. Beşiktaş maça iyi başladı. Golü de buldu. Ancak daha sonra orta alanda o kadar boş alan bıraktı ki, maçın hakimiyetini Hacettepe’ye kaptırdı. Zaten rakibin golüde fazla geç kalmadı.
Beşiktaş ilk yarının sonlarında Serdar Özkan’ın sakatlığı sonrasında Holosko’nun, ikinci yarının ortalarında Aydın’ın yerine Uğur’un girmesiyle gerçek kimliğine kavuştu. Ve atılan ikinci golde, oyunun büyük bir bölümünde sahada gözükmeyen Delgado, direkten dönen topu Nobre’nin attığı gole asist yapınca, kaliteli futbolcuların her zaman birşeyler yapacağını ispatladı..
Beşiktaş dün gece kötü günlerin sonrasındaki zor maçı kazandı. Hanesine üç puanı yazdırdı. Ancak bu sonuç Ertuğrul Sağlam’ın yerinde kalmasına yeter mi, onu önümüzdeki günlerde göreceğiz..

Yazarın Diğer Yazıları