Zoru kolay ettiler!

Geçtiğimiz sezonda hemen hemen her maça değişik bir kadro ile çıkan ve futbolcularının başına döndüren Ertuğrul Sağlam, bu kez bu işi haber vererek yaptı.. Maçtan bir gün önce Metalist maçında çok yorulduklarını bu nedenle bazı futbolcularını dinlendireceğini açıklayan Sağlam, bu sezon lige iyi ibir başlangıç yapan zorlu Gaziantep karşısına Rüstü, Delgado, Uğur, Seriç ve Holosko'suz bir onbir ile çıktı.
Rüstü'nün sakatlığı nedeniyle kadroda olmaması tabiki normal, ancak.yedek kulübesinde oturan futbolcuların suratlarının görüntüsü, hocalarının yorgunluk bahanesine pek de sevindiklerini söylemiyordu.
Ve bu değişik kadrolu Beşiktaş her iki devrenin ilk dakikalarında yaşanan iki ilginç posizyonla zor maçı kolay kazandı. Beşiktaş, maçın başında biraz da şanslarının gülmesiyle bulduğu posizyonda Bobo'nun güzel vuruşuyla ilk golünü buldu ve bir anda rahatladı. İkinci yarının hemen başındaki posizyonda ise Pacheco'nun gördüğü ikinci sarı kart ile Gaziantep'in 9 kişi kalması, Beşiktaş'ın üç puanı almasına yetti. Gaziantep, aslında bu kader dakikasında penaltı beklemişti.  Ve bu olaydan kısa bir süre sonra gelen Serdar Özkan'ın ikinci golü, maçı bir anlamda bitirdi. Bundan sonra Beşiktaş 9 kişi kalan rakipleri karşısında oyunun tamamen hakimi oldu.
Aslında Beşiktaş ilk yarıda maçın hemen başında golü atmasına rağmen çok rahat değildi. Zira, Gaziantep çabuk yedikleri golden sonra moralini bozmadı. Beşiktaş ile başa baş mücadele eden kırmızı siyahlılar ne yazık ki beraberlik peşinde koştuğu bin anda sahada 9 kişi kalınca İstanbul'dan puansız döndü.
Beşiktaş dün gece iki eski kaptanının yer aldığı defans kurgusunda zor anlar yaşamadı. Orta alanda ise ilk yarıda çok etkin değildi. Ancak Holosko'nun girmesiyle ve Serdar Özkan'ın daha iyi oynadığı ikinci yarıda oyunun hakimi oldu. İleride Nobre yine çalışkan ama verimsizdi. Ancak maçın sonlarına doğru attığı gol ile skoru belirledi. Bobo onun aksine daha etkili ve işi bitiriciydi. Yani ikinci yarıdaki Başiktaş Bobo'lu, Holosko'lu Delgado'lu kadrosuyla seyredenlere çok daha keyif verdi. Maçın son çeyreğinde her iki takımda yorgunluk belirtileri fazlasıyla hissedildi.
Beşiktaş dün gece zor görünen maçı kolay kazandı..

Yazarın Diğer Yazıları