İslam Memiş pazartesi yaşanacakları açıkladı: "Altın sahipleri hazırlığa başlayın"

İslam Memiş pazartesi yaşanacakları açıkladı: "Altın sahipleri hazırlığa başlayın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, birikimini altında tutan vatandaşlara kritik uyarılarda bulundu. Memiş, yayınlanan Orta Vadeli Program ile birlikte dolar kurunun yükseleceğinin resmen ilan edildiğini, bu durumun karşısında altın fiyatlarında rekor yükselişlerin yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

2023 yılı yatırım araçları açısından pek çok bilinmezi beraberindeki getirirken, yılın büyük bir bölümünde yatay hareketlilik içerisinde olan altın fiyatları, ilerleyen günlerde yeni bir yükselişe imza atmaya hazırlanıyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül ayındaki toplantıda faiz kararını pas geçeceğine yönelik uluslararası beklentiler yükselirken, bu durumun ons fiyatlarındaki yükselişi başlatmasına kesin gözüyle bakılmakta.

Türkiye'de altın fiyatları üzerine yaptığı yorumlar ile tanınan İslam Memiş, birikimini emtialarda tutan vatandaşlara yönelik şu ifadeleri kullanarak uyarılarda bulundu:

"GRAM ALTIN 2500 LİRAYI GEÇECEK"

"Çarşamba günü merakla beklenen OVP yayınlandı. Raporun özellikle altın sahipleri için en dikkat çekici kısmı dolar kuru tahmini oldu. Devlet, resmi olarak 2024 yılı için dolar kuru beklentisi 36 lira seviyelerinde açıkladı. Ben bu beklentinin üzerine çıkılacağını ve 2024 yılında dolar kurunun 40-45 lira arasında olacağını düşünüyorum.

Peki bu altın için ne anlama geliyor? Kur tarafında yaşanan artış, resmi açıklamayla sınırlı kalır ve ons fiyatlarında bir artış yaşanmazsa dahi gram altın 2360 liraya yükseltiyor. Hem dövizin beklenenden hızlı yükseleceğini, hem de ons altında yıl sonu 2000 hedefi, sonrasında ise 2160 dolar sınırının geçileceği düşünüldüğünde, söyleyebiliriz ki gram altın için 2500 liraları telaffuz etmek gayet mümkün.

Bu nedenle Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) koordinasyonu ile hazırlanan OVP'nin, hiç şüphesiz en büyük etkilerinden biri altın fiyatlarına olacaktır.

"PAZARTESİ ALTIN GÜÇLÜ DÖNECEK"

Son kapanışı güçlü şekilde yapan xauusd paritesi, bu hafta itibariyle ciddi bir gerileme yaşadı. Beklentim, Eylül ayında benzer alım fırsatlarının devam edeceği şeklinde olsa da, geçtiğimiz günlerde test edilen 1950 dolara yönelik yeni bir yükseliş başlayacaktır. Ons tarafında ilk durak 1950, Ekim ayı itibariyle ise 2000 dolar tahminimi korumaya devam ediyorum.

Yıl sonuna kadar yaşanacak yükselişler, hem dolar kuru hem de ons tarafından destekleneceği için birikimini altın tarafında tutanlar için panik satışı yapmak oldukça zararlı olacaktır. Kısa yükselişlerde kar satışı yapıp, ani düşüşlerde alım fırsatı yakalamaya çalışmaktan ziyade şu anda parite üzerinden dolarınızla altın almak ve bekleyişe geçmek, en karlı tercih olacaktır.

DOLAR ALAN ZARAR EDECEK

Her zaman söylediğim gibi, dolar bir yatırım aracı değildir. Türk lirasına göre birikiminizi dolarda tutmak bir miktar mantıklı olsa da, günün sonunda kaybeden siz olacaksınız. Burada altın almak istemeyenler, illa ki fiziksel bir para biriminde birikimimi değerlendireceğim diyenler olacaksa, doğru adres Euro olmalı.

Özellikle son günlerde Euro/dolar paritesindeki gerileme, ilerleyen aylarca Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırım serilerine devam etmesiyle birlikte yeni yükselişlere sahne olacaktır. Bu sınırdan giriş yapmak gayet mantıklı duruyor.


YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar